Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kobani Davası’nda Figen Yüksekdağ Ne Kadar Ceza Aldı?

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ için 6-8 Ekim 2014 tarihinde çıkan sokak eylemlerine ilişkin görülen “Kobani Davası”nda verilen ceza belli oldu. Yüksekdağ hakkında 30 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

HDP Eş Genel Başkanı

“6-8 Ekim olayları” ve “Kobani” olayları olarak bilinen 2014 yılında çıkan sokak eylemlerine ilişkin davada eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a toplam 30 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

MÜEBBET CEZASI 19 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında “Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken ceza 19 yıla düşürüldü. Yüksekdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Yüksekdağ, ‘Tahrik’ suçunu basın yoluyla işlediği gerekçesiyle 4 yıl 6 ay, ‘Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılma’ sebebiyle 2 yıl ve ‘Terör örgütü propagandası’ndan da 1 yıl 6 ay ceza aldı.

Ayrıca Figen Yüksekdağ, Mehmet Tunç’un cezaevinde yaptığı bir başka konuşma sebebiyle 1 yıl 6 ay, seçim yasaklarına aykırı hareket etmekten 3 ay ceza verilirken, Van’da yaptığı bir konuşmadan dolayı 1 yıl 6 ay ceza verildi.

TOPLAMDA 30 YIL 3 AY CEZA VERİLDİ

Böylelikle Yüksekdağ, toplam 30 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Davada Yüksekdağ, Demirtaş’tan sonra en yüksek cezayı alan ikinci isim oldu.