Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kandilli’den ‘Marmarada Büyük Deprem Bekliyoruz’ Açıklaması Geldi!

Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü

Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü olan Prof. Dr. Haluk Özener Bursa’da meydana gelen 5,1 ve 4,5 büyüklüğündeki depremden sonra canlı yayında yaşanan depremle alakalı açıklamalarda bulundu.

Haluk Özener açıklamasında,” Kuzey Anadolu Marmara Bölgesi’nde Akyazı’da iki kola ayrılıyor. Kuzeyden gel kol, diğeri de güneyden gelen kol.

Güney kol İzmit Körfezi’nden geçerek marmara Denizi ile birleşiyor. Bu bölge aktif bir yer. Bu bölgede bundan önce meydana gelen depremler var. Marmara’da büyük bir deprem bekliyoruz. Ama her depremi büyük depremin öncesi olarak algılamamak gerek.

2020 yılından bu yana Marmara Bölgesi’nde 3 bin tane irili ufaklı deprem oldu. Depremin artçıları sürebilir.” dedi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat ise açıklamasında, ” Bu deprem güney kolda küçük bir kırılma olarak meydana geldi. Dolayısıyla bunu Kuzey Anadolu fayı ile bir ilişkisi yoktur. Küçük birr yırtılma olarak meydana gelmiştir. Olumlu olarak değerlendiriyoruz. 5,1’lik ana depremin ardından meydana gelecek olan artçılar bizim gözlemlerimiz için önemlidir. Artçı depremlerin seyri endişeye yer olmadığını gösteriyor. Artçı depremler sıklıkla ve azalarak devam edecektir. Büyükleri değişebilir. Şu an için endişe edecek bir durum yok . Takip ediyoruz.” açıklamasında bulundu.