Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail Ordusu Suriye’yi Vurdu! Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var!

İsrail ordusunun, Halep Havalimanı ve şehrin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırısında onlarca Suriye askerleri, siviller hayatını kaybetti ve çok sayıda da insanlar yaralandı. Ayrıca bazı kaynaklara göre ölenlerin arasında Hizbullah üyelerininde yer aldığı belirtildi.

İsrail ordusunun, Halep Havalimanı

İsrail, Suriye’nin kuzey batısında bulunan Halep’de ki havalimanı ve savunma fabrikalarını düzenlediği hava saldırısı ile vurduğunu bildirdi.

Ayrıca Suriye hükümetine yakın sosyal medya kanalları, İsrail’e ait savaş uçaklarının Halep’te bulunan uluslarası havalimanı’na ve Sefire ilçesinde bulunan savunma fabrikalarını hedef aldığını belirtti. Çte yandan Suriye ordusuna ait hava savunma sistemlerinin düşman roketlerine karşılık verdiği bildirildi.

Suriye’deki yetkililerin en az  36 Suriye askerinin ve sivillerin öldüğünü, onlarcada yaralının olduğunu aktardı. Ayrıca güvenlik kaynaları ise ölenlerin arasında 5 Lübnan Hizbullahı üyesinin olduğunu belirtti.

Yaşanan bu saldırıyı Suriye Savunma Bakanlığı doğruladı ama İsrail’den henüz bir açıklama gelmedi.

BİLGİ

İsrail ordusu savaşın başladığı 2011 tarihinden bu yana Suriye’de zaman zaman Halep ve Şam’da bulunan havalimanlarına, Suriye ordusuna ait askeri noktalar ve İran destekli gruplara saldırı düzenliyor.