Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail İle Hamas Arasındaki Ateşkes Ne Zaman Başlayacak?

İsrail-Hamas arasında 4 günlük

İsrail-Hamas arasında 4 günlük ateşkes ve rehine alışverişi konusunda anlaşmıştı. Sonrasında İsrail pürüz çıkarmış ve anlaşma iptal olmuştu. Konuyla ilgili Katar’dan açıklama geldi. Katar ateşkesin yarın saat 08:00’da başlayacağını duyurarak “Rehinelerden 13 kişilik ilk grup saat 17:00’de serbest bırakılacak” dedi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim’den beri devam ederken 4 günlük ateşkes ve karşılıklı rehine alışverişi anlaşmış sonrasında İsrail sorun çıkardığı için iptal olmuştu.  Konuyla ilgili Katar’dan açıklama geldi. Katar, ateşkesin yarın 08:00’de başlayıp “Rehinelerden 13 kişilik ilk grup saat 17:00’de serbest bırakılacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim’den beri devam ederken, geçtiğimiz gün İsrail ve Hamas, 4 günlük geçici ateşkes ve rehine takası konusunda anlaşmaya varmıştı. Ancak anlaşma üzerine ateşkes ve rehine takası bugün başlayacaktı, İsrail son anda vazgeçti.

İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklama rehinelerin Cuma gününden önce serbest bırakılmayacağı belirtmişti.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi de Hamas ile çatışmalara insani ara verilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada esir takası sürecinin Cuma gününden önce başlamayacağını açıklamıştı.

“REHİNELER’DEN 13 KİŞİLİK GRUP SAAT 17:00’DE SERBEST BIRAKILACAK”

Katar tarafından yapılan açıklamada ateşkesin yarın TSİ-08:00’de başlayacağını açıkladı ve “Rehinelerden 13 kişilik grup saat 17:00’de serbest bırakılacak.” dedi.