Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail-Hamas Arasındaki Geçici Ateşkes İle Birlikte Neler Yaşanacak?

İsrail ile Hamas arasında

İsrail ile Hamas arasında 4 günlük ateşkes bugün saat 08:00’da başladı. Ateşkesle birlikte 4 gün içerisinde bölgede bir çok şey yaşanacak. İşte detaylar…

 

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim’den beri devam ederken, 13 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Bölge kan gölüne dönerken, İsrail ile Hamas anlaşarak bölgede bugün itibariyle 4 günlük geçici ateşkes kararı aldılar.

GEÇİCİ ATEŞKES BAŞLADI!

İsrail ile Filistin arasında esir takası kapsamında bugün itibariyle 4 günlük geçici ateşkes kararı alındı. saat 08:00 (TSİ) itibariyle başlayan ateşkesle birlikte saat 17:00’de esir takası gerçekleşecek.

SAAT SAAT BUGÜN NE YAŞANACAK?

Dünya’nın beklediği 4 günlük geçici ateşkesle birlikte bugün bölgede neler yaşanacak?

  • 08:00(TSİ) itibariyle İsrail ile Filistin arasında 4 günlük geçici ateşkes başladı.
  • Filistin’de esir alınan 13 İsrail’li sivil saat 17:00 (TSİ) serbest bırakılacak.
  • Hamas tarafından esir alınan siviller Refah Sınır Kapısı’na kadar Kızıl Haç eşliğinde getirilecek. Kimlikleri tespit edildikten sonra rehineler İsrail Ordusuna teslim edilecek.
  • Aynı anda İsrail’den de Filistinli 39 esir getirilecek. Esir alınan Filistinliler Damon ve Megiddo hapishanelerinden Batı Şeria’daki Ofer hapishanesine getirilecek. Daha sonra sınır kapısına götürülerek ailelerine teslim edilecekler.
  • Daha sonra Mısır’dan Gazze’ye insani yardım ulaşımı yapılacak. Hamas, Gazze’ye her gün 200 yardım kamyonu gireceği belirtti.