Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

IP TV ve Kaçak Yayın Kullananlara Hapis Cezası !

Maç, dizi ve film izlemek için hizmet veren yasal platformları aynı şekilde kaçak sunan bazı mecralar bulunuyor. Yetkililer kaçak yayınların izlendiğinin tespiti halinde 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çaptırılacağının konusunda uyarılarda bulunuyor.

Maç, dizi ve film

Dizi, maç yada film izleme hizmetini ucuza veren kullanımı yasal olmayan platformlar, ülkeye ekonomik anlamda da büyük zararlar uyguluyor. Uzmanlar ise bu konu hakkında uyarılarda bulunuyor. Eğer bu tür platformlar kullanıyorsanız adli bir soruşturmayla muhattap olabilirsiniz.

TRT Haber’de çıkan habere göre; Avukat Müga Doğan: ”Ceza Kanunu’muzda düzenlenen bir madde var bununla alakalı. İnternet üzerinde yayın yapan şifreli veya şifresiz yayın yapan kuruluşların illegal bir şekilde bu yayınları kullananlar ve buna şey sağlayanlar, menfaat sağlayanlar Ceza Kanunu’nda düzenlenen bir suç kapsamında yer almaktadır.’‘ açıklamasını yaptı.

Uzmanlar bu şekilde kullanım tespit ederse hapis cezası ile karşı karşıya kalınabileceğini ifade etti.

Kaçak olan bu platformların ücretini öderken başka bir adli bir olayla da karşı karşıya kalınabilir. Kaçak IP TV hizmeti veren kuruluşlar ödemeyi İban yoluyla alıyor. Yani kullanıcılardan; kaçak platform hizmetinin ücretinin şahsi bir hesaba gönderilmesi isteniyor. İşte uzmanlar bu konuda uyarıyor. Parayo gönderdiğiniz şahıs herhangi bir terör ya da suç örgütüne mensup birisi çıktığı zaman başınız belaya girebilir.

Avukat Doğan sözlerinin devamında; ”Genellikle bu tip ödemeler, herhangi bir açıklama yapılmaksızın yapıldığından…. para gönderdiğiniz kişinin bir terörle istibatı veya iltisakı tespit edilmesi halinde hesap hareketlerinden incelenmesinde sizin de eğer bu kişiye para gönderme, para alışverişi durumlarınız söz konusuysa bununla ilgili de yine savcının karşısında bulabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.