Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’de Ateşkes Bittikten Sonra Kaç Kişi Hayatını Kaybetti?

İsrail ile Hamas arasında

İsrail ile Hamas arasında 24 Ekim’de 4 gün olarak başlayan ve 1 haftaya kadar uzatılan “insani ara” İsrail ordusunun “Hamas ateşkesi ihlal etti, İsrail topraklarına ateş açıldı” diyerek ateşkesi ihlal etmesinin ardından saldırılara yeniden başladı. İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridine düzenlenen 200’den fazla saldırılarda şuana kadar 240 kişi hayatını kaybetti, 589 kişi yaralandı.

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalara 24 Kasım Cuma saat 07:00’de (TSİ 08:00) 4 gün olarak başlayan ve 1 haftaya kadar uzatılan geçici ateşkesin sonlanmasına 1 gün kala İsrail “Hamas ateşkesi ihlal etti, İsrail topraklarına ateş açıldı” diyerek Gazze Şeridi’ne saldırı düzenleyerek çatışmaları yeniden başlatmıştı.

Ateşkesin bitmesinin ardında İsrail tarafından Gazze Şeridine bir günde 200’den fazla saldırı düzenlendi. Saldırılarda şuana kadar 240 kişinin hayatını kaybettiği, 589 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İSRAİL-HAMAS ARASINDAKİ ÇATIŞMALARDA KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim’den beri devam ederken saldırılarda ölenlerin sayısı korkunç sayıya yükseldi. İsrail ordusunun Gazze Şeridine düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar, 6 bin 150‘den fazlası çocuk ve 4 bin den fazlası kadın olmak üzere toplam 15 bin den fazla Filistinli hayatını kaybetti.