Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Filistinli Model Bella Hadid’e İsrail Baskısı

Dünyaca tanınmış Filistin kökenli

 

USA Today’e açıklamada bulunan, spor giysisi ve eşyası üreticisi Adidas’ın sözcüsü, İsrail karşıtlığıyla tanınan Bella Hadid’in, 1972 Münih Olimpiyatları’nda kullanılan ayakkabının reklamında yer almasının neden olduğu “üzüntü ve sıkıntı” için özür dilediklerini söyledi.

Bella Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklamı sebebiyle “trajik tarihi olaylar”la bağlantı kurulduğuna dikkati çeken sözcü, ayakkabı reklamının bundan sonraki sürecinin gözden geçirileceğini belirtti.

Adidas, İsrail’in Filistin politikalarına karşıtlığı ve Gazze’de yaşanan soykırıma karşı birçok platformdaki duruşuyla tanınan Bella Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklamı kampanyasındaki tüm sosyal medya gönderilerini, İsrail destekçisi lobi gruplarından gelen tepkiler üzerine sildi.

İsrail destekçisi lobi grupları ve kurumlar, sosyal medya hesaplarından, “Münih Olimpiyatları’nda 11 İsraillinin Filistinlilerce öldürüldüğü”nü yeniden gündeme getirmiş, bu oyunlarda kullanılan ayakkabının reklamını yapan Bella Hadid’in “antisemitizmi yaydığı ve İsrail karşıtlığı yaptığı” iddiasıyla Adidas’a tepki göstermişti.