Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fahrettin Altun’dan ” Büyük Filistin Mitingi” Açıklaması !

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı ”Büyük Filistin Mitingi” ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin

 

Masum sivillerin öldürülmesine göz yummayacaklarını belirten Altun : ”Halkımız Filistinli kardeşlerimize desteğini ve dayanışma ruhunu bugün İstanbulda’da unutulmaz bir biçimde ortaya koydu. Büyük Filistin Mitingi sırasında, Filistin’i asla yalnız bırakmayacağımızı dünyaya tekrar ilan ettik ” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistin’e yardım göndermesine ilişkin açıklamasında : ” Ancak İsrail tarafının siddet ısrarı, çabalarımızın önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor. Onların Gazze’de malesef sadece teknik temizlik çabası içinde olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi, İsrail’in savaş suçlarına karşı uluslararası mahkemelere başvurarak İsrail’i sorumlu tutacağız. Sivilleri koruyan uluslararası hukuk bu kadar acımasızca ve pervasızca çiğnenemez.”

Bugünkü BM oylaması, İsrail’in uluslararası toplumun gözünde de yalnızlaştığını gösteren doğru bir adımdır. BMGK’da veto yetkililerini kullanarak İsrail’i koruyanlar, İsrail’in sivillere yönelik savaşına destek verdikleri ve suç ortaklığı yaptıkları için utanmalıdır. İsrail’i sorumlu tutarken, ateşkes için baskı yapmaya ve diplomatik girişimlere kapılarımızı açıktutmaya devam edeceğiz. İsrail şu anda Filistinlilere karşı soykırıma varan acımasız politikalarını sürdürse bie diplomatik çabalarımızı terk edemeyiz.