Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektronik Sigara Kullananlar Dikkat! Uranyum ve Kurşun Bulundu

ABD’de bulunan Nebraska Üniversitesinde

ABD’de bulunan Nebraska Üniversitesinde yapılan araştırmada, gün boyunca düzenli olarak elektronik sigara içen gençlerin idrarında uranyum ve kurşun bulundu.

ABD’de bulunan Nebraska Üniversitesi, elektronik sigaranın gençler üzerindeki etkisini inceleyen bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmada günde en az sekiz kez elektronik sigara kullanan 13 ila 17 yaş arasındaki gençler kullanıldı.

YÜZDE 30 KURŞUN VE İKİ KAT DAHA GAZLA URANYUM BULUNDU

Yapılan araştırmanın sonucunda düzenli olarak e-sigara kullanan gençlerin idrarında ara sıra içenlere oranla yüzde 30 daha fazla kurşun ve iki kat daha fazla uranyum bulunduğu ortaya çıktı.

TATLI AROMALARDA DAHA YÜKSEK

Araştırmada mentol veya nane yerine tatlı elektronik sigara aromalarını tercih eden gençler arasında uranyum biyobelirteçleri özellikle yüksek çıktı.

ENDİŞE VERİCİ

Hiç elektronik sigara kullanmayan gençlerden oluşan bir kontrol grubu bulunmuyor ancak sigaradan kaçınan 200 e-sigara kullanıcısından oluşan ABD örneğindeki belirgin model durumun endişe verici olduğunu ortaya koyuyor.

Kamu sağlığı açısından araştırmacılar, e-sigaraların potansiyel toksisitesine ilişkin daha fazla araştırma yapılmasını savunuyorlar.