Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrikli araç şarj markaları İstanbul’da buluştu

Hazal Mihrace GÖKSUN-Emrecan URAN/İSTANBUL,

Hazal Mihrace GÖKSUN-Emrecan URAN/İSTANBUL, (DHA)-ELEKTRİKLİ Araç Şarj Teknolojisi ve Ekipmanları Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde başladı. Dünyanın önde gelen elektrikli araç şarj markalarının yer aldığı fuar 2-4 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olacak. 

İstanbul Fuar Merkezi, Elektrikli Araç Şarj Teknolojisi ve Ekipmanları Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. 2-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda dünyanın önde gelen firmaları yer alıyor. Fuarda, elektrikli araçların şarj edilmesi için gerekli donanım ve yazılım üreticileri, hizmet sağlayıcıları, çözüm ortakları ve e-mobilite alanında yer alan tüm taraflar, kamu ve özel sektör yatırımcıları ile Türkiye’nin yerli ve milli elektrikli aracı Togg yer alıyor. 

FUARIN AMACI İNSANLARI YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA YÖNLENDİRMEK 
Fuar katılımcısı ve CEO Mustafa Erdem, “EV Charge Fuarı elektrikli araç kullanıcılarının ya da elektrikli araçlar için şarj istasyonları yatırımcılarının aslında bir uğrak noktası haline geldi. Geçen sene birincisi düzenlenmişti. Bu sene ikincisi düzenleniyor. Geçen sene yoğun ilgiden kaynaklı bu sene hatta iki salona çıktı. Şu an şarj istasyonları konusunda 140’ın üzerinde firma, şarj ağı işletmesi aldı. Bu da Türkiye için güzel bir öneri, güzel bir uygulama oldu. Çünkü birçok şarj işletmecisi yatırım yapıyor şarj istasyonlarına. Ne kadar daha kolay ulaşım olursa elektrikli araç kullanıcıları için bir o kadar da daha fazla elektrikli araca güven ya da yolda kalma ya da şarj istasyonunda problem yaşamama gibi bir sürü sorunu ortadan kaldırmış oluyor. Biz de o amaçla buradayız. Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla şarj ağını, elektrikli araçları güneş enerjisiyle doldurup o şekilde şarj edersek hem ekonomik olarak da daha az kayıplara neden olabiliriz. Temiz enerjiyi kullanarak da sonuçlandırmış olabiliriz” dedi. Türkiye’nin yerli elektrikli aracı Togg hakkında da bilgi veren Erdem, “Yerli ve milli olarak üretilen Togg gerçekten mükemmel. Hatta Antalya’dan buraya onunla geldim ben. Ben kullandım. İyi bir elektrikli araç kullanıcısıyım. Kesinlikle ve kesinlikle fiyat ve performans olarak çok üst segmentte. Bütün herkesin kullanmasını, biran önce satın almasını ve bu aracı elektrikli olarak temiz enerjiyle de kullanmasını tercih ederim. Gayet başarılı. İki yerde şarj ederek geldim ve gerçekten de konforlu bir şekilde geldim” ifadelerini kullandı. 

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR ZİYARETÇİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU 
Ziyaretçi Muhammet Fatih Gölen, “Ben Bursa’dan geldim. Uzun süredir elektrikli araçların şarjıyla ilgili merakım vardı. ‘Bunu ticarete nasıl dönüştürebilirim?’ diyerek fuara katıldım. Buradaki amacım çeşitli firmalarla görüşüp Bursa’da bayilik alıp elektrikli araçların yaygınlaşmasını sağlamak. Daha işin başındayız. Burada çok büyük fırsat olduğunu düşünüyorum. Faydalanmak için buradayım” diye konuştu.  
Ziyaretçi Abdülkadir Kılıç ise, “Elektrikli araçlara şu an çok ilgi duyuyoruz. Şarj istasyonlarıyla ilgili bilgi almaya geldim. Artı güneş panelleriyle ilgili bilgi almaya geldim. Fuar beklediğimden çok çok fazla kalabalık. İnsanların ilgisi beni şaşırttı işin gerçeği. Ben bu mesleğin çok dışındayım ama öğrenmeye geldim bende. Çok değişik geldi bana da” şeklinde konuştu. (DHA)