Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DİKKAT – İstanbul’da QR Kodu İle Dolandırıcılık Yapıyorlar !

İstanbul’da park halindeki bir

İstanbul’da park halindeki bir çok aracın camına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSPARK logosunun bulunduğu “Park borcunuzu ödemek içi QR kodu taratınız” yazılı etiketler yapıştırarak QR kodu taratan ve yönlendirilen sayfa üzerinden ödeme yapanları tuzağa düşürmek istediler.

İstanbul’un bir çok noktasında, bir çok aracın camına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSPARK logolarının bulunduğu QR kodlu etiketler yapıştırıldı.

QR kodunu taratan vatandaşlar ödeme sayfasına yönlendirilerek ödeme bilgileri isteniyor. Ödeme bilgilerini sayfaya yazarak ödeme yapan kişiler böylelikle dolandırıcıların tuzağına düşmüş oluyor.

İSPARK UYARI YAPTI

Konuyla ilgili açıklama yapan İSPARK yaptığı açıklamada; “Araçların üzerine şirketimizin logosuyla QR kod koyarak dolandırıcılık girişimi ile karşılaşılmıştır. QR kod ile borç ödeme şeklinde bir uygulamamız olmadığını bildirir, dolandırıcıların yeni girişimlerine karşı İstanbulluları uyarıyoruz.” dedi.

İSPARK başvuru yapılan Sulh Ceza Hakimliği‘nden ilgili siteye erişimin engellediğini ve faillerle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.