Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CZN Burak ve Babası 5’er Yıl Hapisle Yargılanıyor!

Sosyal medya fenomeni olan

Sosyal medya fenomeni olan tanınan CZN Burak lakaplı Muhammed Burak Özdemir ve babası İsmail Özdemir, kentsel sit alanının içine izinsiz inşaat yaptıklarından dolayı 5’er yıl hapis talebi ile yargılanıyorlar.

Muhammed Burak Özdemir yani CZN Burak babası ile Kentsel Sit alanına yaptırdıkları izinsiz inşaat’tan dolayı 5’er yıl hapis cezası ile yargılanıyorlar. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Muhammed Burak Özdemir ile sanık avukatları hazır bulundu.

Hakim karşısında savunma yapan Özdemir ” Babam tadilata geçildiğini, tüm izinleri aldığını söylemiştir. Benim tadilata ilişkin herhangi bir eylemim yoktur.” dedi ve savunmasını yaptı.

 

 

Mahkemede savunma yapan Burak,” Konuyla babam ilgileniyordu. Bana tadilata geçildiğini, tüm izinleri aldığını söylemiştir. Benim tadilata ilişkin herhangi bir eylemim yoktur. Babamın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin alıp almadığını bilmiyorum, bana gerekli izinleri aldığını söylemişti. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı isterim.” ifadelerini kullandı.

İsmail Özdemir’in Avukatı ise belediyeden izin alındığını fakat belediyeden gelen yazı cevabında Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan hiçbir yanıt gelmediğini ve tadilat başladıktan sonra kurulun karar aldığını ifade ederek  İsmail Özdemir’in beraatını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme ise eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı ilerki tarihlere erteledi.

Duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan Muhammed Burak Özdemir ,” Bizim restoranın inşaatıyla alakalı ifademizi verdik. Restoranda oturan, yan tarafındaki bina şikayet etmiş, inşaat yapılmış sadece. İfademizi verdik gidiyoruz.” dedi.