Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Eroğan, Hollanda Başbakanı İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Vahdettin Kçşkü’nde baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Vahdettin Köşkü’nde baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Tamamlanan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı ddüzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte’yi, heyet üyeleri ve basın mensuplarını selamladı.

Hollanda Başbakanı Rutte’yi İstanbul’da misafir etmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, ”Türkiye – Hollanda Dostluk Anlaşması’nın 100’üncü, İş Gücü anlaşması’nın ise 60’ıncı yılını idrak ediyoruz. Böyle bir dönemde gerçekleşen ziyaret ikili ilişkilerimizin açısından ayrı bir anlam taşıyor.” dedi.

iki ülke arasındaki münasebetlerin 400. yılı aştığını anımsatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

”Görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu işbirliğini gözden geçirdik. İkili münasebetlerimiz daha ileri seviyelere taşıma kararlılığımızı teyit ettik. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda, Türkiye’deki en büyük yabancı yatırımcı ülke konumundadır. Girişimcilerimiz ise Hollanda’da 6 milyar avro değerindeki yatırımlarıyla yaklaşık 80 bin kişiye istihdam sağlıyor. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu. Bu rakamı ilk aşamada 15 milyar dolara, ardından da 20 dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Savunma sanayi, yeşil ve dijital dönüşüm ile enerji sektörlerinde tesis edeceğimiz yeni ortaklıklar bu hedefe ulaşmamıza yardımcı olacaktır.” dedi.