Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Abdurrahman Tutdere, Adıyaman’ı Nasıl Kazandığını Açıkladı!

Geçtiğimiz Pazar 31 Mart seçimlerinde birçok kent tarihi zaferlere imza atmayı başardı. Bir dönem AKP’nin kalesi olarak bilinen Adıyaman’ı CHP kazanmış oldu.

Geçtiğimiz Pazar 31 Mart

Geçtiğimiz Pazar 31 Mart seçimlerinde birçok kent tarihi zaferlere imza atmayı başardı. Bir dönem AKP’nin kalesi olarak bilinen Adıyaman’ı CHP kazanmış oldu. Böylece CHP, tam 47 yıl sonra Adıyaman Belediyesi’nin yönetimini kazanmış oldu.

31 Mart Yrel Seçimlerinden sonra Adıyaman’da belediye başkanı seçilen CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, seçimi nasıl kazandığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Adıyaman tarihinde bir ilke imza atan Abdurrahman Tutdere T’+’e yaptığı açıklamada;

”Gençlerin ve kadınların büyük desteğini aldım ben. Bütün parti tabanlarının büyük desteği var. Hiçbir odakla, hiçbir lkesimle temasım da talebimde olmadı. Halkın en  büyük güç olduğuna inandım. Bu felsefeyle gittik. Meselenin bir memleket meselesi olduğunu söyledik. Kampanyada bu başarıyı getirdi. Cumhur ittifakkı, AKP – MHP birlikte girdi Adıyaman’da. Diğer partilerin tamamı da aday çıkardı. Buna rağmen kenetlenme oldu ve biz kazandık.” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ SEÇİMDE NELER OLMUŞTU?

Daha önce 2019 senesinde gerçekleşen seçimlerde CHP, Adıyaman’da aday çıkartmamıştı ve Saadet Partisi adayını desteklemişti. Ancak 2019’daki seçimlerde AKP’nin adayı 65 bin oy alarak seçimi kazanmıştı. 2024 yerel seçimlerine bakıldığında ise AKP’nin Adıyaman’da oy sayı sadece 28 binlerde kaldı ve oy oranı yüzde 57 eridi.