Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cevdet Yılmaz Memur ve Memur Emeklisi İçin Rakam Verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz TRT Haber’de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yılmaz açıklamalarında :” Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Cevdet Yılmaz’ın Gündeme Dair Açıklamaları

” Gazze’de gerçekten bir insanlık dramı yaşanıyor. Buradaki hadiseleri kınamak, durdurmak için Müslüman olmak veya Filistinli olmak gerekmiyor. Batı dahi birçok ülke bu konuda iyi bir imtihan veremedi. Bu olanlara ‘ ateşkes  olusun ‘ diyemeyen ülkeler olduğunu gördük. Buna sessiz kalanlar tarihlerine kara bir leke bırakacaklar. Cumhurbaşkanımız bu konu ile ilgili yoğun bir çaba sarf ediyor. Türkiye tarihsel sorumluluğunu yerine getitiriyor. Bu kanı durdurmaya çalışıyor, ateşkes olsun diyoruz. Ateşkes de yetmez kalıcı barış istiyoruz. Müstakil bir Filistin devletinin oluşumu ile barış olabilir. Bir taraftan da insani yardımlar yapıyoruz. Gerek ikili ilişkilerimizle gerek Mısır kanalı ile uçakla yardım gönderiyoruz. Ayrıca orada hastaları ülkemize getirmek gibi önemli inisiyatifler de aldık.” dedi.

Ekonomi Dahada Önemli Hal Aldı

Bu 6 ay çok yoğun geçti. Hükümetimizin önceliği milletimizin önceliği ile her zaman örtüşmüştür. Ekonomi birinci gündem maddemiz.

Şubatta büyük bir deprem yaşadık, bütün bunlarla beraber ekonomi daha da önemli bir hal aldı.

Depreme rağmen bütçe açıklarını makul bir seviyede tutmayı başardık. Diğer taraftan Merkez Bankamız büyük bir rezerv artışı sağladı. Rezerclerde yüzde 44’e yakın bir artış oldu. KKM’de 707 milyar lira düşüş söz konusu , bu eğilim devam ediyor.

Son dönemde bütün bu atılan adımlarla Türkiye’ye dışarıdan fon akışının da arttığını görüyoruz. Türkiye’de yatırım ortamı şu anda olumlu duruma gelmiş durumda. Türkiye Yüzyılı yatırımları yüzyılı olacak. Milli gelirimiz tarihte dolar bazında ilk kez 1 trilyon eşiğini aşıyor.” ifadelerini kullandı.

Memur ve Memur Emeklisi İçin Yüzde 50 Artış Olacak

” İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız. Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var. Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklileri daha farklı şartlarda tabi. Farklı emekli kesimleri arasında dengeyi koruyucu ve özellikle daha düşük alanları gözeteci yaklaşım sergileyeceğiz.” sözlerini sarf etti.