Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yaşar Güler : 40 Adet Eurofighter Uçağı Alacağız!

Milli Savunma Bakanı Yaşar

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler : Olursa 40 adet Eurofighter uçağı almayı planlıyoruz.” dedi. Açıklamsına devam eden Güler: Hem İngiltere hem İspanya evet diyor, şimdi Almanya’yı razı etmek için onlar çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiya Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bütçe Komisyonundaki 2024 yılı için bütçe görüşmesinde milletvekilleri’nin sorularını cevapladı.

Eurofigter alınıp alınmayacağı sorusuna Bakan Güler’in cevabı ; ” Eurofighter ile ilgili çalışmamız var. Eurofighter’ı almak istiyoruz. Çok etkili bir uçak. Bu uçaklar İngiltere, Almanya ve İspanya ile ilgili. Hem İngiltere hem İspanya ‘evet’ diyor, şimdi Almanya ‘yı razı etmek için onlar çalışıyorlar. O sorunu İngiltere ve İspanya ‘ Biz çözeceğiz’ diyorlar. Olursa 401 tane Eurofighter uçağı almayı planlıyoruz.” cevabını verdi.

Sözlerine devam eden Bakan Güler, ” F-16’larımız, F-4’lerimizbizim yapacağımız görevler için yeterli. Ancak biz tabii ki ileri bakıyoruz. İleri için de başlangıçta F-35’e müracat etmiştik fakat F-35’te bir takım problemler çıktı. Onun da alternatiflerini çalışıyoruz. F-16’larımızı modernize etmek içinF-16 Blok 70 Viper’den 40 tane hazır alacak, 79 tanesinin modernizasyonunu TUSAŞ’ta kendimiz yapacağız.” dedi.

Bizim için iki tane uçak var diyen Bakan Güler , ” Bunlardan biri Hürjet. Bu aynı zamanda bizim eğitim uçağımız olacak. Aynı zamanda muharip uçak. Asıl hedefimiz 5’inci nesil milli muharip uçağımız Kaan. Bu yılın sonunda inşallah ilk uçuşunu yapacak. 5’inci nesil bir uçak. Kendi motorumuz için çalışıyoruz. 2028’de yerli motoru vereceğiz, en geç 2032’de de kendi motorumuzla uçuyor olacak.”dedi.

S-400 hakkında konuşan Bakan Güler ,” İhtiyaç duyduğumuz anda düğmeye bastığımızda merak edenlerin hepsi görür ne olduğunu.” ifadelerini kullandı.