Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali Koç’tan Canlı Açıklamalar !

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe’de seçim ve Galatasaray derbisi hakkında basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe’de seçim ve Galatasaray derbisi hakkında basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Ali Koç’un açıklamaları şu şekilde;

”Bugün Altı tılı boşa geçmiş diyenler üzerine altı yılda olanları sizlerle paylaşağım. Niye karar değiştirip aday olduğumu paylaşacağım.”

”SARAN’A TEŞEKKÜR EDERİM”

”Fenerbahçe’de başkanlığım süresince destekleriyle yanımda olan, her koşulda destekleyen taraftar ve üyelerimize, 2 dönem boyunca görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarıma, dünyanın dört bir yanında bizi temsil edenlere, çalışanlarımıza, sporcularımıza, gerçek medya mesuplarına, tüm süreç boyunca Fenerbahçe menfaatleri doğrultusunda davrandıkları için Saadettin Saran ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.”

”Görev süremiz boyunca çalışma arkadaşlarımla Fenerbahçe’nin geleceği açısından kritik öneme sahip konularda ciddi başarılar elde ettiğimizi söyleyebilirim. Bu başarılar biraz tevazu biraz futbol gündemindeki olumsuz gelişmeler nedeniyle geride kalmıştır. Başarılarımızla da, hatalarımızla da yüzleştik. Fenerbahçe için hayal ettiklerimizin, olmasını istediklerimizin, mücadele ettiklerimizin amaçladığımız düzeye gelmedi.”

”Çok isteyip, mücadele edip yapmadıklarımızın hepsi önümüzde. Tüm süreci analiz ettik. Karşıdan bir gözle kendimize baktık. Futbol yapılanmamızda doğru yapmadığımız konular olmuştur, ilkdönemimizde. Transferlerde, hoca tercihlerinde bizi doğal olarak sorgulayabilirsiniz.”

”Geçmişten, süreçlerden çok şey öğrendik. Hiç olmadığı kadar tecrübe kazandık. Neler yapılması gerektiğini çok çok daha iyi görüyoruz.”

”BU KADAR KÖTÜ OLMASINI BEKLEMİYORDUK”

”Finansman, göreve gelmedemn önce sürekli vurguladığımız bir konuydu. Göreve gelir gelmez bu konuya odaklandık. 6 yıl sonra sürdürülebilir mali yapı için çok önemli mesafeler kat ettik. Mali bağımsızlık büyük ivme kazandık, gidecek çok yol var ama doğru yoldayız. Gelir gelmez ekonomik duruma baktık. İyi olmadığını beklemiyorduk, bu kadar kötü olacağını beklemiyorduk. Kulübün finansal durumunu önceki yönetim de bilmiyordu.”

”ONLARDA BİZİM KADAR FENERBAHÇELİ”

”Onlar da bizim kadar Fenerbahçeli. Kimse bilerek bu duruma getirmez. Biz söylemiyoruz, bağımsız raporlar söylüyor. 2018’de UEFA’nın yayınladığı raporda da bu durumu görüyoruz. Bu rapora göre, bütün Avrupa’daki kulüpleri kapsıyor. Bu rapora göre, Avrupa’da batmaya en yakın kulüp olarak Fenerbahçe gösteriliyor. Net borcun, geliri oranında Avrupa’nın  en kötü ikinci kulübüydük. Avrupa’da ne kadar kulüp var? Birincil liglerde aşağı yukarı 700 kulüp var. En kötü ikinci kulüptük net borcun gelire oranında. Parasal olarak net borç, Avrupa’nın 6’ıncı sırasındaydık. Milyarlarca geliri olan kulüplerin bizim kadar borcu yoktu. Raporun manşeti de kulübümüze atfedilmişti. Avrupa’nın en riskli kulübü olduğumuzu UEFA söylüyordu.”

”FAKTORİNG BORCUMUZ KALMADI”

”347 milyonu 74 milyon euro’su fahiş faiz oranlarıyla faktoring borcuydu. Bugün hiç fatoring borcumuz kalmamıştır. Allah o günleri kulübümüze bir daha yaşatmasın. Mali yapımızı en doğru şekilde yönetiyoruz. Döviz borçlarını kapattık, tüm borçlarımız TL’ye döndü. Bizim 5-6 TL’den döndük euro’dan, euro kuru 35’e geldi”

”ALACAĞIM YOK! ŞEREFSİZCE YALAN”

”Fenerbahçe’den tek kuruş alacağım yoktur. Bundan daha evvel de söyledim. Aksini iddia eden şerefsizce yalan söylüyorşar. Bunu yazanlara değil, söyletenlere bakmak lazım. Mahsuplaşma olayı vardır, bir yönetici verir, biletten kombineden locadan düşer. Binlerce kişinin aidatı düşerdi eskiden. Bizim dönemimizde, hiçbir kuruş para mahsuplaştırılmamıştır, kulübün içine konan kaynaktan, 1 kuruş dahil.”

”İNŞALLAH SONU ŞAMPİYONLUKLA BİTER”

”Son iki sezonda hatalardan arınmış, FFP prangasından kurtulmuş, doğru seçimler yapmış, tarihinin en iyi kadrolarını kurmuş ve sistematik engellere rağmen şampiyonluğu son ana kadar kovalamıştır. Son 2 sezonda Avrupa’da yarı finallerin kapısından dönmüş, Avrupa’da en çok puan katkısını açık ara Fenerbahçe sağlamıştır.

Geçen sezon Türkiye Kupası’nı aldık. Bu sezon Türk futbol tarihinde görülmemiş puan seviyesine ulaşmış, derbilerde üstünlük sağlamış, deplasmanda namağlup, tüm adaletsizliklere rağmen şampiyonluk şansını son maça taşımış bir kadro kurduk. Tarihi bir sezon olmuştur. İnşallah sonu şampiyonlukla biter.”

”BİR KERE ŞAMPİYON OLALIM DEVAMI GELECEK”

”Kısacası futbolda son dönemde başarılı bir istikrar sağladığımız aşikar. Geleceğe çok daha ümitle bakmamızı sağlamıştır. Aslında Fenerbahçe futbolda, son 10 senede de istikrar sağlamıştır, son 5 senede de. Son 5 ve son 10 senenin puan durumlarında Fenerbahçe zirvededir, şampiyon olması engellenmiştir. Bu dönemde Fenerbahçe sarı ve kırmızı kartlarda da zirvededir. Son 5 ve son 10 senenin ilk 5’ine bakın, Fenerbahçe zirvedir. Bu takımlar arasında şampiyonluk yaşamayan tek takım Fenerbahçe’dir. Bunun böyle olması futbolun olağan gidişatıyla açıklanamaz. 1 kere şampiyon olup cam tavanı kırdığımızda inan ki şampiyonluklar arka arkaya gelecektir. Bizi engelleyenlerin en büyük korkusu da budur.”

Başkanlık seçimleri öncesi Ali Koç’un yönetim kurulu listesinde yer alan Acun Ilıcalı, basın toplantısının yapılacağı salonda bulunuyor.