Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Açıklamalarda Bulundu

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç  Yargı Teşkilatı Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Tunç ‘Yüksek yargıda astlık ilişkisi olmadığını ve sorunun çözümü için yeni anayasa’yı işaret etti’.

 

Adalet Bakanı Tunç’un Açıklamaları :

” Anayasa’nın birbirleriyle çelişen bir çok maddesi var. Kanun koyucunun iradesi alışında uygulanan veya uygulanmayan maddeleri var. Ever, AYM’nin kararları herkesi bağlar. Adliye mahkemelerinden verilen kararların son inceleme merciinin Yargıtay olduğu maddesi de var.

Mahkemeler arasında astlık üstlük ilişkisi yok. Sorunun çözümü yeni bir anayasa yapmaktır. Hukuk devletinde sorunlar hukuk içerisinde çözülür. Birileri tarafından konu farklı yere çekiliyorsa kasıt vardır. Bu mesele hukuk içerisinde çözülecektir.”

Çalışma Eylemine ihtiyacımız Var

” Sorunun çözümü yeni bir anayasa yaparak çelilkileri ortadan kaldırmaktan geçiyor. Anayasa değişikliği olmadan sorun kalıcı olarak çözülemez. TBMM’de grubu bulunan partilerimizin, milletvekillerimizin artık bu sorun karşısında duyarlı olacaklarına yürekten inanıyorum. Bizim TBMM^de oturma eylemine değil, çalışma eylemine ihtiyacımız var.

Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri kabul edebilmemiz mümkün değildir. AYM milletvekili dokunulmazlığını düzenleyen Anayasa’nın 83’üncü maddesi’nin 14’üncü maddeye atıf yaptığı durumların belli olmadığını savunurken, Yargıtay ise devletin güvenliğine ilişkin suçların, TCK ve Terörle Mücadele Kanunu’nda ayrıca düzenlendiğini belirlilik ilkesinde  aykırılığını olmadığını ve bu maddelerin yıllarca böyle uygulandığını savunuyor.

Bazı bireysel başvuru kararları, Yargıtay2ın yıllarca oturmuş çtihatlarına aykırılık, teşkil ettiği ve ülkede içtihat birliğinin bozulmasına da yol açtığını görmek mümkün.

AYM üyeleri 15 üyeden oluşuyor. Şu anda AYM’nin önünde 129 bin 900 bireysel başvuru dosyası var. Bu 129 bin 900 dosyaya 15 üye bakacak. Ve bu dosyaların büyük çoğunluğu da kesinleşmiş mahkeme kararlarına ilişkin. 15 üyenin 129 bin 900 dosyayı süresi içerisinde incelemesinin imkansızlığı da açık. AYM de bundan yakınıyor zaten.”