Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’in Gazze İle İlgili Planı Deşifre Oldu? İsrail’in Planı Nedir?

İsrail’in Gazze ile ilgili

İsrail’in Gazze ile ilgili planı nedir? İsrail Gazze’yi Mısırın büyük bölümü çöl olan Sina Yarımadası’na mı taşımak istiyor? İsrail Gazze’ye neden saldırıyor? tüm bu soruların cevabına haberimiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

İSRAİL’İN GAZZE İLE İLGİLİ PLANI NEDİR?

İsrail-Gazze arasındaki çatışmalar 7 Ekim’den beri devam ederken yeni bir söylenti ortaya çıktı. Politika amaçlı değil de sadece araştırma amacı güden İstihbarat Bakanlığı, 13 Ekim onaylı belgesinde, Gazze’deki sivillerin Mısır’a zorla göç ettirilmesinin olumlu ve uzun vadeli stratejik sonuçlar doğuracağını söyledi.

İSRAİL GAZZEDEKİ SİVİLLERİ SİNA YARIMADASINA MI TAŞIMAK İSTİYOR?

Söz konusu belgede, “Değerlendirmelerimize göre, nüfus tahliye edildikten sonra yaşanacak çatışmalar, nüfusun kalması durumunda yaşanacaklara kıyasla daha az sivil kaybına yol açacaktır.” ifadesi kullanıldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi daha önceki yaptığı bir konuşmada, “Gazze’dekileri Sina Yarımadası’na zorlama çabalarını reddediyoruz.” demişti.

Tel Aviv Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü araştırmacısı Yoel Guzansky, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eğer bu rapor doğruysa, bu büyük bir hata olur. İsrail ve Mısır arasıdna stratejik bir çatlağa neden olabilir.” dedi.