Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mısır’da Gazze Zirvesi Başladı

Kahire’de düzenlenen 21 ülkenin

Kahire’de düzenlenen 21 ülkenin katılımıyla Gazze zirvesi başladı. Türkiye’yi temsilcisi  Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın katıldığı ve Filistin Başbakanı Mamud Abbas ve BM Genel Sekreteri Guterres’de bulunuyor. Kahire’deki Zirve’de konuşan Dışişleri Hakan Fidan , İsrail’in savaşa devam etmesi halinde küresel barışında tehdit altında kalacağını açıkladı.

Mısır’da çıkan haberlede Türkiye Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katılacağı belirtilsede  Türkiye’den zirveye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldı.

Zirve’nin ilk konuşmasını yapam BM Genel sekreteri Guterres, ”İnsani Ateşkes” çağrısında bulundu.

Hamas tarafından yapılan saldırıların ‘ hiç şeyin haklı göstermeyeceğini’ açıklayan BM Genel sekreteri saldırıların Filistin vatandaşlarına yönelik ‘ toplu cezalandırmayı ‘ halı göstermeyeceğini sözlerine ekledi.

BM Genel sekreteri, Cenevre sözleşmesine uyulması gerektiğini açıklayarak Gazze halkına derhal yardım edilmesini ve rehinelerin koşulsuz bırakılması çağrısında bulundu.

Savaşan iki devletin çözümünün barış için tek umut olduğunu belirten Guterres,” Hareket geçme zamanı geldi. Bu korkunç kabusu sona erdirmek için harekete geçilmelidir.” açıklamalarında bulundu.

Mısır Cumhur Başkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze ile Mısır’ın Refah sınır kapısından yardımların ulaştırılması konusunda ABD Başkanı Joe Biden ile anlaştıklarını belirtti.