Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail 24 Saat Süre Verdi. “Şehri Boşaltın” !

İsrail-Gazze’de yaşayan sivillere 24

İsrail-Gazze’de yaşayan sivillere 24 saat içinde evlerini boşaltmasını istedi. İsrail tarafından yapılan açıklamada, “Gazze şehri askeri operasyonların yürütüldüğü bir bölge. Önümüzdeki günlerde önemli operasyonlar yapılacak. İkinci bir duyuruya kadar bölge sakinleri Gazze’ye dönemeyecek.” dendi.

İsrail-Gazze arasında 7 Ekim’den beri devam eden çatışmada İsrail tarafından Gazze’deki sivillere evlerini boşaltma çağrısı yaptı. İsrail yaptığı açıklamada, “Gazze şehri askeri operasyonların yürütüldüğü bir bölge. Önümüzdeki günlerde önemli operasyonlar yapılacak. İkinci bir duyuruya kadar bölge sakinleri Gazze’ye dönemeyecek.” dedi.

PSİKOLOJİK SAVAŞ

İsrail’in açıklamalarına karşı yanıt veren Gazze’deki hükümete bağlı medya ofisi yaptığı açıklamada, “İşgalin psikolojik savaş kapsamındaki girişimlerine aldırış etmeyin.” dedi.

 İSRAİL, GAZZE’YE KARADAN MI GİRECEK?

İsrail tarafından yapılan, Gazze’deki sivillerin şehrin güneyine doğru yönelme çağrısı sonrasında akıllara İsrail, Gazze’ye karadan mı girecek sorusu oldu.

İsrail televizyon kanalı Kanal 14 televizyonunun internet sitesi üzerinde paylaştığı haberde, İsrail’in Gazze’ye karadan giriş için hazırlandığını ancak siyasi düzeyde onay beklediği belirtildi.

Kanal 14 internet sitesi üzerinde yaptığı paylaşımda, “Karadan harekat onaylanırsa İsrail Kuvvetleri’nin birkaç ay daha orada (Gazze’de) kalmaya hazır. Ordunun bu aşamadaki açık hedefi Gazze şeridi’ni silahsızlandırmaktır.” denildi. Konuyla ilgili İsrail resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.