Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail – Filistin, Ateşkes Sağladımı? Hamas Lideri Açıkladı

Bu sabah açıklamalarda bulunan

Bu sabah açıklamalarda bulunan Hamas Lideri Heniyye, açıklamasında İsrail ile artaşkes anlaşmasına yakın olduklarını belirtti ve bu konu hakkında arabuluculuk yapan Katar’a ilettiklerini söyledi.

Hamas Lideri olan İsmail Heniyye, bu sabah saatlerinde Hamas’ın Telegram hesabından yaptığı açıklamada Heniyye’nin açıklamasına yer verildi.

AA’nın haberine göre açıklama yapan Heniyye,” Harekat, Katar’daki kardeşlerine ve ara buluculara yanıtını verdi. Ateşkes anlaşmasına ulaşmaya yakınlaştık.’‘ ifadelerini kullandı.

7 Ekim’den Buyana Çatışmalar Devam Ediyor

7 Ekim sabahı Hamas’ın Kassam Tugayları İsrail’e ” Kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle İsrail’e saldırı kararı almışlardı ve saldırı düzenlenmişti. Bunun üzerine İsrail ordusu Filistin’in Gazze bölgesine bomba saldırısı düzenlemeye başladı.

İsrail’in açıklamasında 7 Ekim’den buyana İsrail’de 310’dan fazla asker ve 1200 İsrail vatandaşının öldürüldüğünü ve 5 bin kişiden fazla yaralı olduğunu açıklamıştı.

Gazze bölgesindeki kayıplar ise Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre 7 Ekim’den buyana 5’600’ü çocuk, 3 bin 550’si kadın olmak üzere toplamda 13,300 kişi hayatını kaybetti.

Esirlerin Yakınları Toplantıyı Terk Etti

El-Kassam Tugayları’nın elinde bulunan esirlerin yakınlarından bir çoğu İsrail’de yapılan Savaş Kabinesi ile toplantıyı terk ettikleri açıklandı.

İsrai gazetesi olan  Haarets’ten yapılan haberde,” Hamas’ın bitirilmesi hedefi ile esirlerin özgürlüğüne kavuşturulması hedefi eşit derece öneme sahip.” haberi yayınlandı.

İsrail Kanalına konuşan esir yakını Udi Gorin,” Toplantının amacı bakanların İsrail’in savaştaki hedeflerini açıklamasıydı. Daha önce esirlerin kurtarılmasının en önemli amaç olduğunu söylenirken, şimdi Netanyahu,her iki hedefin de eşit derecede önemli olduğunu söledi. Bu çok büyük bir hayal kırgınlığı.” açıklamasında bulundu.