Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Evde Ek İş” İlanlarına Dikkat!

İzmir merkezli 12 ilde

İzmir merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda “evde ek iş” ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddia edilen 64 şüpheli gözaltına alındı. Dolandırıcıların sahte kurum logosuyla ev kadınlarını kandırdıkları ve “kapora ücreti”, “sigorta ücreti” ve “veri ücreti” adı altında para istedikleri belirlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, “nitelikli dolandırıcılık” soruşturması kapsamında 70 kişi göz altına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 Temmuz günü İzmir merkezli 12 ilde belirlenen adreslere aynı anda baskın düzenlendi.

Operasyonda 64 şüpheli gözaltına alınırken, diğer şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

SAHTE KURUM LOGOLARI VE FİRMA İSİMLERİ KULLANILMIŞ

Şüphelilerin, sosyal medya ve internet siteleri üzerinden “evde ek iş”, “evde paketleme işi” ilanları vererek kendileri ile iletişime geçen kişilerden “kapora ücreti”, “sigorta ücreti” ve “veri ücreti” adı altında para talebinde bulunarak dolandırdıkları tespit edildi.

Zanlıların, işlemlerinin legal olduğuna inandırmak için sahte kurum logosuyla belgeler hazırladıkları, sahte şirket isimlerini kullandıkları, bu eylemlerde hedef kitle olarak kendilerine genellikle ev kadınlarını seçtikleri belirlendi.

Şüpheli şahısların İzmir’de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke çapında ise bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri öne sürüldü.

Şüpheliler, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.