Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’de Ölü Sayısı Gittikçe Yükseliyor !

İsrail’in 7 Ekim’den buyana

İsrail’in 7 Ekim’den buyana saldırıları devam ediyor. Filistin devleti İsrail’in 42 gündür saldırdığı Gazze’deki ölü sayısı ve yaralılar hakkında açıklamalarda bulundu.

İsrail’in 42 gündür saldırdığı Gazze’de toplamda 12 bini aşkın sivil insan katledildi. Ölenlerin 5 bini çocuklardan 3,300‘ü ise <. İsrail’in 7 Ekim’den buyana saldırılarında 200 doktor, hemşire ve ilk yardım görevlileri öldürüldü ve 51 gazeteci ile 22 sivil savunma çalışanı öldürüldü.

Filistin’e uygulanan saldırılarda 30 binden fazla yarılının olduğu belirtildi ve bunların yüzde 75’i gene çocuklar ve kadınlardan oluşuyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre toplamda 1800’ü enkaz altında çocuk olmak üzere 3,700 şinin de kayıp olduğu ihbarları alındığı açıklandı.

Hükümet Binaları ve Okullar Hedef Alındı

Yapılan açıklamalarda toplamda 95 adet hükümet binası, 255 okul hedef alındı ve bu okullardan 63 tanesi faliyed dışı kaldı. Öte yandan 165 camiden 76’sı etkisiz hale gelip yıkıldı.

Gazze’de Sağlık sektörüde hedef alındı. 25 Hastane ve 52 sağlık merkezi saldırıların hedefi oldu. 55 adet ambulans’da saldırılarda hedef alındı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan Çağrı

Filistin Sağlık Bakanlığı Uluslararası kurum ve kuruluşları yıkılan Hastaneleri incelemede bulunmak ve denetlemek için bir teknik ekip oluşturmaya çağrıda bulundu.