Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fransız Basını Erdoğan Blinken’i Önemsemedi!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in 

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in  Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize ziyareti dikkat çekti. Fransa Basını “Blinken’la randevusu olmaya Erdoğan, ABD’nin bir numaralı diplomatı küçümseyerek Türkiye’nin kuzeydoğusuna seyahat etti.” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanının Türkiye’ye gelmesinde, Türkiye’nin verdiği tepki dünya gündemine oturdu. Fransız haber ajansı AFP, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in Ankara ziyareti ile ilgili haber yayımladı.

FRANSIZ BASINI ERDOĞAN’IN RİZE’YE GİTMESİNİN ALTINI ÇİZDİ

Söz konusu haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta Blinken’e “Sen nasıl diplomatsın” diyerek  tepki gösterdiği ve programında Blinken’a yer vermeyip Rize’ye gitmesinin altını çizdi.

Fransız haber ajansı AFP, “Blinken Ankara’da Türkiye’nin öfkesini yatıştırmayı deniyor.” şeklinde ifadeler kullanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize programına atıfta bulunarak, “Blinken’la randavusu olmayan Erdoğan, ABD’nin nir numaralı diplomatını küçüseyerek Türkiye’nin kuzey doğusuna seyehat etti.” dedi.

 

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Bilinken İsrail ziyareti esnasında, “ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak buradayım” demişti. Blinken’in bu sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu nasıl bir politikacı? Bu nasıl bir yaklaşım? Karşındakiler ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum derse ne diyeceksin?” diyerek tepki göstermişti.