Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yunanistan’ın Hangi Adalarında Türklere Turist Vizesi Verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasındaki görüşmesi olumlu geçti. İki ülke yöneticileri Yunanistan’da kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Miçotakis yaptığı açıklamada, “İlişkileri yeniden canlandırmaya karar verdik. 10 ada için Türk vatandaşlarına 7 günlük turist vizesi verilecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasındaki görüşme olumlu sonuçlandı. Erdoğan ile Miçotakis toplantı sonrasında kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundular. Miçotakis yaptığı açıklamada, “İlişkiler yeniden canlandırmaya karar verdik. 10 ada için Türk vatandaşlarına 7 günlük turist vizesi verilecek” ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS’İN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE

“Önceki aylarda aramızdaki ilişkiyi tekrar canlandırmaya karar verdik. Önceki görüşmelerimizde atacağımız adımlar konusunu konuştuk. Ekonomi, ufak ölçekli birimler ve ikili ticaretin artırılmasını hedefini konuştuk. Göç konusunda da önemli bir sonuç elde ettik. Polis ve sahil güvenliğinin iş birliği sayesinde gelişen bu ilişkiler gelecekte daha da ilerleyecektir.

Yunanistan’ın Türkiye’yi AB sürecinde sağladığı destek konusunu da ele aldık. Vize meselesinde de daha yakın iş birliği konusunu ele aldık. Türk vatandaşlarına vize muafiyetini ele aldık. 10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunu ele aldık. Zaman uygun olduğunda kıta sahanlığı ve deniz sahası meselelerini de konuşmaya hazır olacağız.

TÜRKİYE’YE TURİST VİZESİ VERİLECEK 10 YUNAN ADASI ŞU ŞEKİLDE

Yunanistan’ın Göçten Sorumlu Bakanı Dimitris Kairides’in açıklamasına göre Türkiye’ye turist vizesi verilecek 10 Yunan adası şu şekilde,

  1. Limni
  2. Sakız
  3. Midilli
  4. Sisam
  5. Leros
  6. İstanköy
  7. Kalimnos
  8. Rodos
  9. Kasteloris
  10. Sömbeki