Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yunan Jeoloji Profesörü Korkutan İstanbul Depremi Açıklaması!

Geçtiğimiz sene 6 Şubat’ta

Geçtiğimiz sene 6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli depremin yaraları halen sarılmaya çalışırken Yunan bilim adamı Efthymios Lekkas İstanbul’da yaşanabilecek deprem hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Atina Üniversitesi’nde Dinamik Tektonikler ve Uygulamalı Jeoloji dalında profesör  olan Lekkas, beklenen İstanbul depremi hakkında olabilecek senaryoları mercek altına aldı.

Gaçtiğimiz gün Japonya’da yaşanan depremde ölü sayısının az olduğunu vurgulayarak: ” Japonya’da kolektif bilinç, takım çalışması, itaat ve disiplin var. Bunlar birçok ülkede yok. Çok organizeler ve eğitimler ve zihinsel olarak bizden çok daha farklılar.” dedi.

Yunan profesör İstanbul’da büyük bir deprem gerçekleşme ihtimali olduğunu söyleyerek: ” İstanbul için evet, büyük bir olay bekliyoruz. Bunlar ülkenin tüm bilim insanlarının ortak görüşleri. Yani bu sadece bir zaman meselesi. Ne kadar gecikirse deprem o kadar büyük olacak, yani enerji okadar yoğunlaşacak. Ve tabii ki şehrin büyük bir kırılganlığı var. Nufüsü 20 milyon ve şu anda binaların 3 te 1’i çok eski. Üçte biri de Antakya ve Adana’daki gibi yeni binalar.” ifadesini kullandı.

Depremin Boyutu 8’i Geçmez

” Toplam 8’i geçmez. Bütün fay kırılsa 7.7 ya da 7.8 civarında olur. Nispeten dar bir alana 20 milyon kişi sıkıştığında, kayıplar olması kaçınılmaz. Tabii ki depremin senaryosu, yani ne zaman ve nasıl olacağıda önemli. Umalım ki fay aralıklı olarak daha küçük depremlere kırılsın ve örneğin Antakya’da olduğu gibi büyük etkilerle karşılaşmayalım.” dedi.