Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerel Seçimlerde Oy Verme Saati Değişen 32 İl Hangileri?

YSK’nın verdiği karar doğrultusunda

YSK’nın verdiği karar doğrultusunda 30 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde 32 il için oy verme saatleri 07:00-16:00 olarak değiştirildi. Oy verme saati değiştirilen 32 ilin listesi şu şekilde…

Yüksek Seçim Kurumu (YSK) tarafından güneş doğuş ve batış saatleri dikkate alınarak yapılan düzenlemede kapsamında 32 ilde oy verme saatler 07:00-16:00 olarak belirlendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde bazı illerde oy verme saatlerinde değişikliğe gidildi.

OY VERME SAATLERİ DEĞİŞEN 32 İLLER

Ağrı, Adıyaman, Artvin, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Giresun, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Hakkari, Malatya, Mardin, Muş, Kahramanmaraş, Rize, Siirt, Ordu, Trabzon, Sivas, Tunceli, Van, Bayburt, Şanlıurfa, Şırnak, Batman, Ardahan, Kili, Iğdır

Kararda: İllere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıkların dikkate alındığı belirtildi. Ayrıca, bu iller haricinde kalan diğer illerde oy verme saatleri 08:00-17:00 olarak açıklandı.