Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Yabancı Kuralını TFF Açıkladı !

TFF, Süper Lig’de yeni

TFF, Süper Lig’de yeni yabancı kuralının gelecek sezondan itibaren değişeceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıkla şu şekilde:

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2024-2025 sezonundan itibaren 5 sezonluk projeksiyonla uygulanacak Süper Lig Oyuncu Uygunluğu detaylarını kararlaştırdığı toplantısında Aşağıdaki kararları almıştır;

1- 2024 – 2025 sezonundan itibaren takip eden ilk üç sezonda A Takım listesinde yazılacak yabancu uyruklu futbolcu sayısı 14’den 12’ye takip eden sonraki iki sezonda ise 11’e düşürülmüştür. Maç günü listesinde sınırlama olmayacaktır.

2- A Takım listesine yazılacak futbolcu sayısı kulüplerin transfer bütçelerini daha verimli kullanabilmelerini sağlamak amacıyla 30’dan 26’ya düşürülmüştür.

YERLİ AKADEMİLERDEN YETİŞTİRİLEN OYUNCU ZORUNLULUĞU GETİRİLECEK

3- Kulüp A Takım listesine yazılacak A Milli Futbol Takımımızdan oynayan uygun 14 futbolculardan ilk üç sezonda en az 2’sinin, sonraki iki sezonda en az 3^ünün kulüp akademisinden yetiştirilmiş olması zorunluluğu getirilmiştir.

4- Kulüp akademisinde yetişmiş oyunculara ek olarak beş sezonda da  A Milli Futbol Takımımızdan oynama uygunluğu bulunan 14 futbolcudan en az 5’nin ise yerli akademilerde yetişmiş olması zorunluluğu da getirmiştir.

YERLİ OYUNCU OYNATANA TEVŞİK VERİECEK

5- 2024 – 2025 sezonundan itibaren yabancı uyruklu futbolcu transferlerinden alınacak fon bedellerinin büyük bir bölümü A Milli Futbol Takımımızda oynama uygunluğu bulunan futbolcu oynatan kulüplere Federasyonumuzca ” yerli futbolcu tevşik fonu ” olarak ödenecektir.