Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi Kullanılmaya! Başlıyor TFF Açıkladı !

Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı

Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada, Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi’nin Lig’in ikinci yarısından itibaren kullanılmaya başlayacağını açıkladı.

TFF’den Yapılan Açıklama

” FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi üst düzey turnuvalarda ve Serie A’da kullanılan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Trendyol Süper Lig’in ikinci yarısından itibaren Türkiye’de de kullanılmaya başalayacak. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi böylece Avrupa liglerinde İtalya’dan sonra ilk kez Türkiye’de kullanılmış olacak.

20 SÜPER LİG STADYUMLARINDA ALTYAPI KURULUMLARI TAMAMLANDI

Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapan stadyumlarda altyapı ve kamera kurumları tamamlanan, testleri yapılan, TFF VAR Danışmanı Pawel Gill ve MHK yetkilileri ve hakemlere eğitimleri uygulanan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Süper Lig’in ikinci devresinin başlangıçı olan 20. hafta maçlarından itibaren kullanılmaya başlayacak.

3 DAKİKAYI BULAN UYGULAMA SÜRESİ SANİYELERE İNDİRİLECEK

Stadyumlarda bulunan kameralar aracılığı ile iskelet sistemlerinin 29 farklı noktasından taranan futbolcuların görüntüleri eş zamanlı şekilde VAR Merkezi’ne ulaştırılacak. Çok kısa sürede taranan görüntü maçın hakemlerine VAR monitörü aracılığıyla izletilerek maçın hakeminin kısa sürede karar vermesi sağlanacak. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi tarafından taranan görüntü sayesinde oluşan karar, 3 boyutlu animasyon oluşturularak yayıncı kuruluş aracılığıyla maçı izleyenlere de gösterilecek.”