Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vinicius Junior Gözyaşlarına Hakim Olamadı Canlı Yayında Ağladı!

Real Madrid’de forma giyen Brezilyalı yıldız Vinicius Junior, son zamanlarda maruz kaldığı ırkçı tezahüratlara karşı her zaman her yerde mücadele edeceğini söyledi. Yıldız futbolcu Vinicius Junior bu konu hakkında konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Real Madrid'de forma giyen

İspanya devi Real Madrid’de forma giyen Brezilyalı yıldız Vinicius Junior, son zamanlarda yaşadığı ırkçı tezahüratlara karşı her yerde mücadele vereceğini açıkladı.

Vinicius Junior, bugün Real Madrid’in sahasında oynanacak İspanya – .Brezilya dostluk maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Vinicius Junior, ”Futbol oynamak çnemli ama ırkçılıkla mücadele daha da önemli. Siyah insanlar normal bir hayat yaşamalılar. Eğer böyle olursa kulübümdeki maçlara sadece futbol oynamaya odaklanarak giderim. Benim tek istediğim futbol oynamaya devam etmek ve herkesin normal bir hayatının olması.” dedi.

”HER YERDEN YARDIM İSTEDİM”

Futbolda ırkçılıkla ilgili kendisine yapılan her olayda büyük üzüntü duyduğunu belirten Vinicius, ”Maalesef burada (İspanya’da) her maçta bu olaylar oluyor ve her suç duyrusu bana kendimi daha kötü hissettiriyor. Dünyadaki her siyah gibi. Üzücü bir şey. Ama oluyor. Sadece İspanya’da değil tüm dünyada böyle. Babama da benzer şeyler oluyordu. Siyahtanönce ilk beyaz birini seçiyorlardı. Bunun farkındayım. Gelecekte başkaları da aynı sorunu yaşamasın diye mücadele ediyorum.”diye konuştu.

Irkçılığın sadece İspanya’da değil tüm dünyada olduğunu belirten Vinicius, ”UEFA, FIFA, Conmebol (Güney Amerika Futbol Federasyonları Birliği), CBF (Brezilya Futbol Federasyonu), her yerden yardım istedim.” dedi.

Çağrıda bulunan Vinicius Junior şu cümleleri kaydetti, ”Artık ırkçılık üzerine daha fazla bir şey biliyorum. Araştırdım. Muhammed Ali örnek biriydi ve ben de Brazilyalıların adına konuşuyorum. Çünkü çoğunluğu beni destekliyor. Bu konuyla ilgili gelen soruları artık bir saldırı olarak görüyorum ve verilmesi gereken cevabı veriyorum.” sözlerini sarf etti.

Vinicius Junior ırkçılıkla konuşerken gözyaşlarına hakim olamadı.