Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vincenzo Montella Maç Sonu Açıklaması!

A Milli Teknik Direktörü

A Milli Teknik Direktörü Vincenzo Montella Türkiye’nin 72 yıl sonra Almanya’yı mağlup etmesinin ardından maç sonunda açıklamalarda bulundu. Montella Almanya zaferini “Takım ruhu ve milliyetçilik duygusuna” bağladı.

A Milli Takımımız Almanya’yı kendi sahasında 72 yıl sonra mağlup etmesinin ardından açıklamalarda bulunan A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella galibiyetin sırrını “Takım ruhu ve milliyetçilik duygusu” olarak tanımladı.

MONTELLA MAÇ SONU AÇIKLAMASI

A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın galibiyetle ilgili yaptığı açıklama şu şekilde,

“Öncelikle teşekkürler. Hazırlık maçı olmasına rağmen bu maça gerçekten çok fazlasıyla önem verdiğimizi söyleye bilirim. 72 yıl sonra alman topraklarında gelen bir galibiyet var ve 2005’ten beri kendi evimizde de yenemediğimiz bir Almanya vardı. O yüzden gerçekten çok mutluyuz bu galibiyet için. Özellikle Türk halkı için buraya gelen bizi destekleyen Türk halkına da çok teşekkür etmek istiyorum.

“TÜRKLER’İN DNA’SINDA VE GENİNDE MİLLİYETÇİLİK DUYGULARI VE RUHU VAR”

Gerçekten biz deplasman gibi değildik, kendi evimizde oynamış gibi hissettik. Yani baktığınızda bu çok fazlasıyla hissettiğimiz bir maçtı. O yüzden geçekten mutluyuz ama 3 gün sonra çok önemli bir maçımız var, biliyorsunuz. Biz o maçta da Galler’e karşı da kazanmak istiyoruz. Çünkü grupta birinci bitirmek istiyoruz açıkçası ve özellikle de futbolcularımı da tebrik etmek istiyorum çünkü sahada inanılmaz bir takım ruhu gösterdiler ve o ruhun da aslında milliyetçilik duygularının da ortaya çıktığı bir ruhla geliyor ki bu aslında Türkiye’nin DNA’sında olan bir şey genlerinde olan bir şey ve hiç bir şekilde pes etmeyeceğimizi de bugün de burada vurgulamış olduk ki bu bizde has bir konu.

“ALMANYA AVRUPA ŞAMPİYONASINDA ÖNDE GELEN TAKIMLARDAN”

Çünkü 1-0 geriye düşmemize rağmen hiç bir şekilde maçı bırakmadılar ve tamamıyla odaklandılar ve galibiyeti istediler ve arzuladılar ve Almanya’yı yenebildik ve Almanya’da biliyorsunuz ki bir daha ki Avrupa Şampiyonasında önde gelen takımlardan olacaktır mutlaka, öyle düşünüyorum ve biz onları yenebildik o yüzden gerçekten çok mutluyuz.

Aslında şöyle söylemek lazım tabiki de soyunma odasında büyük bir mutluluk var ve hepimizin de mutluluğu yaşama hakkı var Evet, ama bu aslında bir kaç ay önce baştan bir yolculuğun sadece ilk adımları. Çünkü hala fazlasıyla gelişime açık bir  gruba sahip olduğumuzu söyleye bilirim.

“GRUPTA BİRİNCİ BİTİRMEK İSTİYORUZ”

En önemlisi en önemli detay bu takım ruhunu asla terk etmemek. Zor anlar da pozitif olduğumuz anlarda da hem saha dışında hem saha içerisinde bu takım ruhunu asla bırakmamak ve terk etmemek en önemlisi.

Tabiki de galibiyetleri de yönetebilmemiz gerekiyor, bu da çok önemli. Şimdi biz galip geldik evet ama 3 gün sonra çok önemli bir maçımız var ve biz oraya gidip istediğimiz sonucu alarak grupta birinci bitirmek istiyoruz.

Aslında az önce de söylediğim gibi yani çok fazlasıyla gururlanıyorum. Çünkü baktığınızda taraftarlar da burada aslında sanki kendi evimizdeymişiz gibi hissettirdiler bize. Mükemmel ötesi bir atmosfer vardı ve az önce de bu konuyu çok tekrarladım belki ama bu takımın ruhunu, bu milliyetçilik duygularını asla ve asla terk etmemiz gerekiyor. Yani ben bununla gerçekten futbolcularımla bunu yansıttıkları için aşırı gurur duyuyorum.

Çünkü baktığınızda ben iki yıldır yaklaşık Türkiye’de yaşıyorum ve buradaki milliyetçilik duygularının ne kadar yüksek zirvede yaşandığını biliyorum. O yüzden futbolcularımı böyle görmek sahada ve o ruhu sahada her seferinde yansıtabilmek ve hiç bir zaman bırakmamak, pes etmemek gerçekten çok önemli ve çok gururlandırıcı”