Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dünya

Uluslararası Ceza Mahkemesi Netenyahu Hakkında Tutuklama Kararı Verdi

Uluslararası Ceza Mahkemesi, 7 Ekim’den beri Gazze’yi kana bulayan binlerce Filistinliyi katleden İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, İsrail Savunma Bakanı Gallant, Hamas lideri Yahya Sinvar ve Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Deif hakkında tutuklama kararı verdi.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan ve 15 bin 103’ü çocuk 9 bin 849’u kadın olmak üzere 35 bin 456 Filistinli’nin katledildiği savaşla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi karar verdi.

TUTUKLANMA EMRİ ÇIKARILMASINI TALEP ETTİ

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Gazze’yi kan gölüne çeviren İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, İsrail Savunma Bakanı Gallant, Hamas Lideri Yahya Sinvar ve Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed Deif ve İsmail Haniye için savaş suçu iddiaları nedeniyle tutuklama emri çıkarılmasını talep etti.

“SAVAŞ SUÇU İŞLEDİKLERİNE DAİR MAKUL GEREKÇELERİMİZ VAR”

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Khan, yaptığı açıklamada, “Ofisim tarafından toplanan ve incelenen delillere dayanarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın savaş suçları işlediğine dair makul gerekçelerimiz var. Filistin Devleti topraklarında (Gazze Şeridi’nde) 8 Ekim 2023 tarihinden itibaren işlenen insanlık suçu işleniyor.” ifadelerini kullandı.

DİĞER VİDEOLAR