Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uçak Tamiri Sırasında “Uçak Motoru”, Teknisyeni Yuttu!

İran’da bulunan Chabahar Konarak

İran’da bulunan Chabahar Konarak Uluslararası Havalimanı’nda bir tamirci, Boeing 737-500 tipi Varesh Airlines uçağının motor bakımını yaptığı esnada, motorun içerisine çekildi ve hayatını kaybetti. Uçak İran’ın başkenti Tahran’dan kalkıp güvenli bir şekilde Chabahar’a indikten sonra tamirci Abolfazl Amiri uçağın rutin bakım çalışmalarına başlamıştı. ancak motor test için çalıştırıldığında, AMiri motor içerisine çekildi ve motor alev aldı. İtfaiye yangını hızlı södürdü ancak sadece Amiri’nin kalıntıları kurtarılabildi.

İran’ın güneyinde bulunan Chabahar Konarak Uluslararası Havalimanı’nda korkunç bir olay medyana geldi. Bir teknisyen uçağın motor bakımı sırasında bir Boeing 737-500 tipi Varesh Airlines uçağının motoruna çekilerek hayatını kaybetti. Uçak, erken saatlerde Tahran’dan kalkıp güvenli bir şekilde Chabahar Havalimanı’na indi. Yolcular ve mürettebat indikten sonra, uçak tamircisi Abolfazl Amiri uçağın rutin bakım çalışmalarına başladı.

TEST SIRASINDA KAZA MEYDANA GELDİ

Ancak yaşanan trajedi burada başladı.Uçağın motoru test için çalıştırıldığında, sağ taraftaki motorun kapakları açıktı ve güvenlik alanı oluşturulmuştu. Amiri, motorun yanına döndüğünde motor içine çekildi, çünkü amiri içeride bir alet unutmuştu. CFM56 motorundan kaçma şansı olmayan Amiri, daha da kötüsü, motorun alev almasıyla karşı karşıya kaldı.

Olay yerine hızlı bir şekilde havalimanı itfaiyesi geldi ve yangını söndürdü, ancak kurtarma ekipleri sadece Abolfazl Amiri’nin kalıntılarını kurtarabildi.

İran havacılık otorileri yaşanan bu olayı soruşturma altına aldı be Boeing uçağı, onarım için bir hafta boyuncayerde tutuldu.