Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Genelinde Fırtınadan Kaç Kişi Hayatını Kaybetti

Türkiye’de etkili olan şiddetli

Türkiye’de etkili olan şiddetli sağanak yağış, fırtınada ve sel felaketlerinde 9 kişi hayatını kaybetti. 57 okulun çatısı uçtu, 43 evin ve iş yerinin de çatısının uçtuğuna dair bilgiler verildi.

Yurt genelinde etkisini sürdüren sağanak yağış bazı yerlerde kar, bazı yerlerde de dolu ve yağmur şeklinde oldu. Sağanak yağışın çok olduğu ve sel felaketinin yaşandığı Zonguldak, Batman ve Diyarbakır’da toplam 9 kişi hayatını kaybetti.

9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri bakanı Ali Yerlikaya yaşanan doğal afetle ilgili açıklamasında, “Zonguldak’ta 57 okulumuzun çatısı uçtu. İlk etapta 50 milyon lira kaynak gönderdik. 43 evin ve iş yerinin de çatısının uçtuğuna dair bilgi var. Ayrıca su baskını olan evler, ekili dikili arazilerle zarar tespitleri yapılıyor.

Zonguldak Karadeniz Ereğli’de maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Batman’da 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bulunan bir mürettebatımızla beraber şu anda fırtına sel ve aşırı yağışlardan dolayı 9 vatandaşımız vefat ettiğini üzülerek ifade etmek istiyorum.

Zonguldak açıklarında batan Türk kuru yük gemisinde bulunan 13 mürettebattan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Gece saatlerinde kamuoyu ile paylaştığımız gibi limanda bağlı Kamerun bayraklı gemi halatının kopması sonucu sürüklenerek karaya oturmuştur. Gemi mürettebatı itfaiye tarafından kurtarılmıştır. Batan Türk gemisindeki 11 kayıp mürettebat ile ilgili arama kurtarma ekipleri hava koşullarının düzelmesiyle arama faaliyetlerine sabah erken saatlerinde başlamıştır.

“57 OKULUMUZUN ÇATISI UÇTU”

797 arama kurtarma faaliyetlerinde görevli arkadaşımız var. 295 araç, 2 uçak, 1 helikopter devriye botlarımızla birlikte yoğun bir şekilde havanın müsaade ettiği ölçüde arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor.

Turuncu uyarı verilen illerde 2009 ihbar yapıldı. Zonguldak’ta maalesef 57 okulumuzun çatısı uçtu. İlk etapta AFAD’dan 50 milyon lira kaynak gönderdik. Okullarımızın çatılarıyla ilgili valimiz arkadaşlarıyla çalışıyor. 43 evin ve iş yerinin de çatısının uçtuğuna dair bilgi var.

Ayrıca su baskını olan evler, ekili dikili arazilerle zarar tespitleri yapılıyor. Yarın akşama kadar zarar tespitleri bitirilir, en geç cumartesi günü destek ödemelerini AFAD olarak yapıyor olacağız. ” dedi.