Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Gazze’ye 20 Sahra Hastanesi Kurmak İçin Hazırda Bekliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, “Gazze için yakın bölgede ve El Ariş Havalimanı’na 20 Sahra hastanesi kurmak için tüm hazırlıkları tamamladık.” dedi.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, “Gazze için yakın bölgede ve El Aris Havalimanı’na 20 Sahra hastanesi kurmak için tüm hazırlıkları tamamladık.” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, geçtiğimiz günlerde İsrail savaş uçakları Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ni bombalamıştı. Hastaneye ilaç tedariki yapılmadığı için hastaların tedavisi ciddi oranda aksıyor. Kabine toplantısı sonrasında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca yaptığı açıklamada,

“TİKA tarafından yapılıp Filistin’e hediye edilen bir hastane. Hastanede görevlendirilen sağlık çalışanımız yok. Halen 80 hasta, onkolojik tedavi için yatırılmış durumda.

“ÇOCUKLAR HİÇ BİR KAVGANIN ÖLEN TARAFI OLAMAZ”

Bütün bu yapılanlar ne insanlığa ne vicdana sığar. Sağlık çalışanlarının, kanser hastalarının hedef alınması, ölüme terk edilmesi ya da bombaların hedefi olması aslında bir savaş suçu içeriyor.

Çocuklar hiçbir kavganın ölen tarafı olamaz. Hastalar ve yaralılar hiçbir düşmanlığın ezileni olmamalı.

40’a yakın ambulans planladık ve göreve hazır. 8 Koca Yusuf uçakla kuvözler, vantilatörler, küçüklü büyüklü çok sayıda jeneratör gönderdik. İki genel müdür arkadaşımızla birlikte 20 kişilik sağlık ekibimiz halen orada.

“20 SAHRA HASTANNESİ KURMAK İÇİN HAZIRIZ”

Hem Refah Sınır Kapısı’na yakın bölgede hem de El Ariş Havalimanı’na 20 sahra hastanesi kurmak için tüm hazırlıkları yaptık.

Bütün bunlarla ilgili Mısır ve Filistin Sağlık Bakanlıkları ile yakın diyalog içindeyiz. Güvenliğin sağlanması ve izinlerin verilmesini bekliyoruz. İzin verilmesi halinde derhal sağlık operasyonlarını başlatmaya hazırız.

İfadelerini kullandı.