Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk-İş Bakanı Ergül Atalay’ın Asgari Ücretle İlgili Açıklaması!

Türk-İş Bakanı Ergül Atalay,

Türk-İş Bakanı Ergül Atalay, 2024 yılı asgari ücretiyle ilgili açıklama yaptı. Atalay,” Asgari ücret lafı çıktığı zaman maalesef bizim ülkemizde ete, süte, kiraya her şeye zam geliyor.” dedi.

Asgari ücretle ilgili açıklama yapan Türk-İş Bakanı Ergül Atalay asgari ücreti konuşmanın henüz erken olduğunu söyleyerek, asgari ücretten önce vergi dilimi ve taşeron sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Türk-İş Bakanı Ergül Atalay asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, “Asgari ücret lafı çıktığı zaman maalesef bizim ülkemizde ete, süte, kiraya her şeye zam geliyor. Şimdi şuan asgari ücrete evet desem imzalasam, şubatın birinde alacak asgari ücret maaşını. Ne var şubata 3.5 ay zaman var. Yani o zamana kadar konuşmanın hiç bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

“ESAS PROBLEM VERGİYLE İLGİLİ”

Türk-İş Bakanı Ergül Atalay’ın yaptığı açıklama şu şekilde,

“Şimdi burada çalışan arkadaşlarımız vergi ile ilgili ‘ocak ayında aldığımız baz alınsın’ diyorlar, geçmişte ‘yüzde 27’lik dilime 6. ayında giriyorduk şimdi biz nisan ayın sonunda yüzde 27 lik dilime giriyoruz’ diyorlar. Esas ana problem ne sözleşme, ne asgari ücret, esas problem vergiyle ilgili. Vergiyle ilgili bir düzenleme ve sabitleme yapılası gerekiyor.

“6 AYDA BİR ENFLASYON GÖRÜŞMESİ YAPIYORUZ. BUNUN SEBEBİ ENFLASYON!”

Asgari ücret konusunda 40 senedir, senede bir kere zam için hükümetle görüşme yapıyorduk. Şimdi 2 senedir 6 ayda bir yapıyoruz. Bunun sebebi de ülkedeki enflasyon.

Covid’den sonra bir Temmuz ayında, bir Aralık ayında asgari ücretle ilgili görüşüyoruz. Zaman zaman ben ifade ediyorum ki bu sene geçmişte kanun gereği temsil noktamız Türk-İş’te şimdi orada bizim sendikamız oluyor. Bu sene işçi olacak o masada. Temsilcilerimizin tamamını yani 4’ü de işçi olacak.

Sonra komisyonu tespit edeceğiz. Arkadaşlarımızla beraber benim anlatmamın yahut İlhami’nin anlatması sendikacının anlatması olmuyor. Yaşayan anlatsın, yaşayan bizzat orada oturacak, anlatacak. O masada kadın da olacak, erkek de olacak. İşçi yani onlar kendi konumlarını anlatacaklar.

“ZAMANINDA KONUŞMAK LAZIM”

Asgari ücret lafı çıktığı zaman maalesef bizim ülkemizde ete, süte, kiraya, her şeye zam geliyor. Şimdi şuanda asgari ücrete evet desem, imzalasam. Şubatın birinde alacak asgari ücret maaşını. Ne var şubata 3,5 ay zaman var. Yani o zamana kadar konuşmanın hiç bir anlamı yok. Zamanında konuşmak lazım.

Bize her zaman soruyorlar ne isteyeceksin masada oturanlar isteyecekler, durumlarını anlatacaklar. Bu sene böyle bir düzenleme yapacağız nasip olursa”