Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Togg’un Yeni Sedan Modeli Ne Zaman Çıkacak?

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un yeni modeli olarak çıkacak olan “Sedan” kasa tipi aracının ne zaman çıkacaını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıkladı. Kacar yaptığı açıklamada, “Togg’un yeni modeli 2024 yılı sonunda tanıtılacak. 2025’te Sedan araçlar üretilmeye başlanacak” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un yeni sedan modelinin 2024 sonunda tanıtılacağını, 2025’te de üretilmeye başlanacağını açıkladı.

“BU YIL SONUNA KADAR 20 BİN ARAÇ SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır’ın yaptığı açıklama şu şekilde,

“Biz Togg’u asla siyasallaştırmıyoruz. Togg milletimizin ortak kazalınımıdır ve zaten şimdi 15 binden fazla Togg yollarda. büyük bir iftiharla Togg’un yollarda sayısının çoğaldığını görüyoruz. Önümüzdeki yıl bu yılın 3 misline yakın bir üretim gerçekleşecek. Bu yıl sonuna kadar 20 bin aracı söz verdiği gibi Togg, inşallah sahiplerine teslim edilecek.

“2024 SONUNDA SEDAN MODELİ KAMUOYUNA TANITILACAK”

Aynı zamanda 2024 sonunda sedan modelini kamuoyuna inşallah tanıtacak. 2025 yılı itibariyle Togg araçları Avrupa’ya ihraç edilmeye başlanacak. Yine 2025’te bu defa sedan araçlar üretilmeye başlanacak.

Bu yolculuk uzun bir yolculuk. Yeter ki biz Togg’u desteklemeye devam edelim, Togg’un yanında olmaya devam edelim.

“BU SEKTÖRDE TOGG’DAN FARKLI MARKALAR DA ÇIKARA BİLİRİZ”

Togg bir özel sektör girişimi, bunu da çok işitiyorum. Bu bir devlet markası değil, niçin bunu sahipleniyorsunuz. Bir Alman Sanayi Bakanı’na Volkswagen’i, Mercedes’i, BMW’yi desteklediğinde, siz neden bir Alman markasını destekliyorsunuz? diye sorulur mu Allah aşkına? Biz de elbette tüm milli markalarımızı desteklediğimiz gibi Togg’u da destekleyeceğiz.

Bu sektörde Togg’dan farklı markalar da çıkara biliriz. Farklı ihtiyaçlara yönelik Türkiye biz çok sayıca markanın bu yenilikçi teknolojiye odaklanarak doğmasını arzu ediyoruz.

Ayrıca batarya teknolojilerinde bir gelişme hedefimiz var. Yani zaten bataryayı yerli ve milli olarak üretmeden elektrikli araç üretiminde rekabetçi olma şansınız pek fazla yok.”