Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TFF’den Süper Kupa Açıklaması!

 Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’da

 Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’da oynanması gereken Süper Kupa final mücadelesi, iki takımında Atatürk pankartları ile saha çıkmak istemesi ancak Suudi yetkililerin izin vermemesi sonucu iki takımında saha çıkmama kararı üzerine iptal edildi. Türkiye Futbol Federasyonu sessizliğini bozdu ve bu konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu, Suudi Arabistan’da oynanması gerek ancak çıkan krizlerden dolayı iptal olan Galatasaray – Fenerbahçe maçı hakkında açıklamalarda bulundu.

TFF’den Yapılan Açıklama

” Türkiye Futbol Federasyonu olarak siyasetin sporla karışmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu inancımız ve iki güzide kulübümüzle yürüttüğümüz şeffaf iş birliğine istinaden, 2023 Turkcell Süper Kupa – Riyad süreci hakkında bazı önemli konulara açıklık getirmek isteriz:

2023 Turkcell Süper Kupa müsabakasının Riyad’da oynanması teklifi federasyonumuza SMC (Saudi Media Company/Riyadh Season) şirketi tarafından iletilmiş, her iki kulübümüzün onayıyla imzaya taşınmıştır. Cumhurbaşkanımızın bu sürece herhabgi bir şekilde dahil olduğuna ilişkin bütün iddialar asılsızdır.

Sürecin hiçbir aşamasında milli değerimiz ve Atatürk ilkelerimiz tartışmaya açık olmamıştır. Aksi iddialar asılsızdır, art niyetli ve milletimizin bütünlüğünü hedef eden edinen provakasyon amaçlıdır. İlgili müsabaka FIFA Sattüsü gereğince, FIFA Uluslararası Maçların Düzenlenmesine Dair Talimata tabidir. Uluslararası maçlarda olması gereken tüm gerekliler ve prosedürler bu maç için de aynen geçerlidir. Türkiye Futbol Federasyonu olarak toplumumuzun en önemli birleştirici gücü olan sporun farklı amaçlarla alet edilmesi yönündeki çabalarla asla müsaade etmeyeceğimizi vurgı-uluyor, Türk futbolunun başarılarla adından söz ettirmesi için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizi ifade ediyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız..