Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TFF, Süper Lig’de Hakem AnalizUygulamasını Başlattığını Açıkladı!

Türkiye Futbol Frderasyonu (TFF) “Hakem Analiz Uygulamasını’nı başattığını açıkladı. Trendyol Süper Lig’in 30. haftasından sonra müsabakalarda karşılaşacak takımların analizlerinin, maçlar öncesinde müsabakayı yönetecek hakemlerle iletilmeye başlandığı açıklandı.

Türkiye Futbol Frderasyonu (TFF)

TFF, Hakem Akademesi, Trendyol Süper Lig’de analiz uygulamasını başlattığını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sitesinden yapılan açıklamasında, Trendyol Süper Lig’in 30. haftası itibarıyla karşılaşmalarda mücadele edecek takımların analizlerinin, maçlar öncesinde müsabakayı yönetecek hakemlere iletilmeye başlandığı bildirildi ve UEFA’nın da ben zer bir sistem kullanıldığı ifade edildi.

TFF’DAN YAPILAN AÇIKLAMA

“Hakemlerin eğitimi ve gelişimi konusunda çalışmalarına devam eden Hakem Akademesi, Süper Lig hakemleri özelinde yeni bir uygulamaya imza attı. Trendyol Süper Lig’in 30. Haftası itibarıyla maçlarda mücadele edecek her iki takımın ayrı ayrı analizleri maçlar öncesinde müsabaka hakemlerine iletimeye başlandı.

UEFA da benzer bir uygulamayı, UEFA müsabakalarında görev alacak hakemlere yönetecekleri maçlardaki takımların analizlerini yapıp ileterek gerçekleştiriyor. Takım dizilişi, hücum anlayışı, savunma anlayışı, geçişler, duran toplar, fauller, sarı ve kırmızı kart pozisyonları ve ofsayt pozisyonları gibi başlıklar altında yapılan analizler doğrultusunda hakem maç performanslarına katkı sağlaması hedefleniyor.

Hakem A.kademesinin bu yeni uygulamasında yapılan analizler, takımların oynadıkları son 3 maçın veri ve görüntüleri dikkate alınarak güncellenecek. Böylelikle hakemlerin oynayacak müsabakalarda daha hazırlıklı ve donanımlı çıkmaları sağlanacak”