Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Spor Yazarları Fenerbahçe – Lille Maçı İçin Ne Dedi?

Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş müsabakasında konuk ettiği Fransız ekibi Lille ile uzatma dakikalarında yediği golle 1-1 berabere kaldı ve turnuvaya veda etti. Spor yazarları Fenerbahçe – Lille maçını değerlendirdi.

Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi

Uğur Meleke: “210 dakika süren, deyim yerindeyse kan-ter ve gözyaşı dolu, iki hocanın satrançvari hamleleriyle geçen eşleşmenin kaderini şansızlıklar belirledi. Toplam beş golün üçü savunma oyuncuların ters vuruşlarıyla geldi, bir de penaltı ekleyin o tabloya. Lille 10 kişi kaldığında, 109’da Oğuz Aydın girseydi keşke. Yorgun Lille’e karşı onun süreti fark yaratabilirdi sanki. Yazık oldu gerçekten” (HÜRRİYET)

Engin Kehale: “Mourinho, ikinci yarıda sertliği, tempoyu ve riskleri artırdı. En-Nesyri’yi oyuna atarak ön tarafı çiftledi, golü bulup tekrar dengeye dönmeyi düşündü. O beklenen gol, aybı ilk maçta son dakkada. Fenerbahçe’nin aleyhine olduğu gibi, bu sefer Lille’in hatasından temsilcimizin lehine oldu ve maça tutunduk. Uzatmalarda her şey istediğimiz gibi giderken, rakip 10 kişi kalmışken Oosterwolde’nin yaptığı basit hata ise sarı lacivertlilerin emeğinin karşılığını almadan Kadıköy’den ayrılması anlamına geliyordu…” (HÜRRİYET)

Ömer Üründül: “İkinci yarıda Fenerbahçe daha atak oynamaya başladı. Mourinho 63. dakikada En-Nesyri ile çift santfora döndü. Dzeko, Tadic ve Saint-Maximin de fiziksel olarak yorulmuşlardı. Bu durumda 10 dakika Lille oyunu domine etti. ama hasarsız atlatıldı. Sonra Fenerbahçe yüklenmeye devam etti. Mourinho son koz olarak Cenk’le 3 santfora döndü. Uzatma bölümünde de Fenerbahçe öne geçti. Artık seyirci de çoşmuştu, takım da hırslanmıştı. Ekstra bir enerji yüklenmesi oldu. Uzatma da işler iyi gidiyordu. Oyunun gidişatı Fenerbahçe lehineydi. Mourinho, uzatmalara başlamadan Dzeko’yu çıkartıp Bartuğ’u alarak doğru hamle yaptı. Ve bu arada rakip 10 kişi kaldı. İşte bu 10 kişi kalmaları F.Bahçe’ye zarar verdi. İşi penaltılara bırakmadan bitirelim diyerek tüm riskler alınınca rakip önce 1 kişi eksik kontratak yaptı. İkinci kontratakta VAR’dan gelen penaltı kararı ile şok gol geldi. Cenk’in direkten dönen kafası büyük şanssızlıktı. Szymanski ve İsmail Yüksek, çok efor sarf ettiler. (SABAH)

Cem Dizdar: ” Maçın belkide en iyi oyuncusu Jaden Oosterwolde’nin dengesinin bozulduğu anda eline top nedeniyle Fenerbahçe yolculuğuna Avrupa Ligi’nde devam etmek zorunda kaldı. Şimdi düşünelim, diyelim ki Mourinho haklı ve Türkiye Ligi zor bir lig… Peki bu maçı nasıl tanımlayacağız? Zor ötesi olarak mı?” (FANATİK)