Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Naci Görür’den, 11 İl İçin Uyarı !

Bakan Murata Kurum, 6

Bakan Murata Kurum, 6 Şubat Maraş merkezli depremin yıkıma yol açtığı 11 ildeki inşaat faaliyetlerini anlatarak, “11 ilimiz 2025’te artık deprem bölgesi olarak anılmayacak” dedi. Prof. Dr. Naci Görür ise bu 11 ilin levha sırınırında olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Yer Bilimci olan Prof.Dr. Naci Görür, 6 Şubat 2023 Maraş despreminin yıkıma yol açtığı 11 ildeki inşaat çalışmaları için, “Sadeve yasatçı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubatta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz.” dedi.

Naci Görür, depremin feci şekilde yıkıma yol açtığı Mara, Adıyaman, Hatay, Malataya, antep, Adana, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Urfa ve Elazığ’ın üç deprem levhasının sınırında bulunduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı;

“Sayın Murat Kurum ‘2025 yılında deprem geçiren 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak’ demiş. Sayın bakanımızın iyi niyetinden şüphe etmiyor, neyi kastettiğini anlıyorum ama bir yanlış anlama olasılığını önlemek için bunu yazıyorum.

6 Şubat’ta deprem geçiren o illerimiz levha sınırında bulunuyor. Arap, Anadolu ve Afrika Levhaları. Bu sınır daha milyonlarca sene levha sınırı olarak kalacak ve deprem üretmeye devam edecektir. Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermez ve bir levha sınırına özgü planlama, inşaat tipi, tasarımı, mimarisi, yapı malzemesi, mühendislik hizmeti, mikro bölgeleme, zemin vb ayrıntılar getirmez herhangi bir yer gibi sadece yap-satcı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubatta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz.”