Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PKK’nın Sözde Süleymaniye Sorumlusu MİT Tarafından Öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) terör örgütü PKK’nın sözde Süleymaniye sorumlularından Hüsnü Kümek’e yönelik gerçekleştirdiği nokta operasyonda etkisiz hale getirildi. Kürek’in bir dönem Duran Kalkan ve Cemil Bayık’ın kuryeliğini ve korumalığını öğrenildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Irak’ın Süleymaniye şehrinde gerçekleşen nokta operasyonda, KCK/NLP mensubu Hüsnü Kümek etkisiz hale getirildi. Kümek’in bir dönem PKK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık ve Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan’ın kurye ve korumalığını yaptığı ve Süleymaniye’de örtülü faaliyette bulunduğu tespit edildi.

ELDE ETTİĞİ İSTİHBARATI ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNE AKTARIYORDU

“Şevger Azad Aras” kod adlı Hüsnü Kümek’in, PKK’nın istihbarat oluşumlarından NLP bünyesinde özel görevler icra ettiği, Süleymaniye ve Kelar’da örgüte yakın çevrelere yönelik eğitim faaliyetleri düzenlediği, çalışmaları esnasında elde ettiği istihbarat bilgilerini örgütün üst yönetimine aktardığı ve bölge halkını Türkiye aleyhinde örgütlediği öğrenildi.

HÜSNÜ KÜMEK’İN TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYELİKTEN ARAMA KAYDI

Hüsnü Kümek; kod adı “Şevger Azad Aras”, PKK’ya 199 yılında katıldı. 2002-2003 arsında “Abbas” kod adlı Duran Kalkan’ın basın faaliyetlerinden sorumlu olarak faaliyet gösterdi. Sözde özel kuvvetler bünyesinde Kandil’de lojistik alanında çalıştı. 2012 yılında NLP bünyesinde görevlendirildi. Suriye’nin kuzeyinde sorumlu düzeyde görev yaptı. Cemil Bayık’ın güvenliği ve sevdiği örgüt mensuplarından biri olarak tanınan Kümek hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan arama kaydı bulunuyordu.