Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PKK/YPG’nin Sözde Sorumlularından Liman Suwyeş’e MİT’ten Nokta Operasyon!

MİT tarafından düzenlenen nokta

MİT tarafından düzenlenen nokta operasyonla terör örgütü PKK/YPG’nin sözde sorumlularından Liman Suwyeş etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Kamışlı’da düzenlenen nokta operasyonla, terör örgütü PKK/YPG’nin sözde sorumlularında “Rihan Amude” kod adlı Liman Suwyeş etkisiz hale getirildi.

 

LİMAN SUWYEŞ KİMDİR?

Aslen Suriye Amude’li olan ve “Rihan Amude” ile “Reyhan” kod adlarını kullanan Liman Suwyeş, 2010 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldı. Örgütün en üst düzey kadın örgüt mensupları ile birlikte eğitim alan Suwyeş, 2020 yılında PKK/YPG’nin Irak Süleymaniye yapılanmasında sorumlu olarak faaliyet yürüttü.

Irak’ın ardından Suriye’ye geçiş yapan Liman Suwyeş, kadın örgüt mensuplarının sözde sorumluluğunu yaptı.

2022 yılında ise yeniden PKK/YPG’nin Suriye’deki kadın yapılanması KONGRA-STAR’ın Irak Suriye’deki sözde sorumlusu oldu.

Terör örgütü PKK/PAJK sözde meclis üyesi ve PAJK Suriye sözde sorumlularından olan “Rihan Amude” kod adlı Liman Suwyeş, Suriye’de örgüt adına toplumsal alan ve örgütlenme faaliyetlerini yönetiyordu.

Suwyeş, Türkiye’ye sınır olan Kamışlı bölgesinde Kandil’den gelen talimatları kadın örgüt mensuplarına aktaran ve örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda Türkiye’ye yönelik eylemsel faaliyetleri organize ediyordu.

Suwyeş, son olarak PAJK’ın Suriye sözde sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu.