Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde Kaç Terörist Öldürüldü? Kaç Hedef Vuruldu?

Pençe Kilit Harekat Bölgesi’nde

Pençe Kilit Harekat Bölgesi’nde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerce çıkan çatışmanın ardında 9 askerimiz şehit olmasının ardından bölgede operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Irak ve Suriye’ye gerçekleştirilen hava harekatlarında 78 hedefin imha edildiği, 77 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Pençe Kilit Harekat Bölgesi’nde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerimiz şehit oldu. Bölgede operasyonlar son hızla devam ederken Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Garai Kandil bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen hava harekâtları ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 78 hedef imha edilmiştir. Toplam 77 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER’İN AÇIKLAMASI

“12 Ocak’ta, Pençe-Kilit Harekât bölgesinde maalesef 9 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bu vesileyle aziz milletimize Allah’tan rahmeti yaralılarımıza acil şifalar diliyor, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar temenni ediyorum. Saldırılara derhal karşılık verilmiş, temas esnasında 23 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Müteakiben Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen hava harekâtları ile bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan toplam 78 hedef imha edilmiştir. Toplam 77 terörist de etkisiz hale getirilmiştir.”