Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİT ve Emniyet’ten MOSSAD’a Bilgi Sattığı Belirlenen 7 Şüpheliye Operasyon!

Bu haberin fotoğrafı yok

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a bilgi sattığı belirlenen 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a bilgi sattığı belirlenen 7 şüpheli, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ortak operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı.

CALI TAKİP VE TAKİP CİHAZLARI İLE TAKİP ETTİKLERİ BELİRLENDİ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MOSSAD’ın Türkiye’deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiği belirlenen 7 kişi MİT tarafından belirlendi.

Çalışma kapsamında, İsrail istihbarat servisinin irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, tahkikat, keşif, canlı takip, fotoğraf-video dokümante, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğü saptandı.

ÖZEL DEDEKTİFLER ARACILIĞIYLA MOSSAD’A SATTIKLARI TESPİT EDİLDİ

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 9 şüphelinin de edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD’a sattığı tespit edildi.

Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

OPERASYONDA ŞÜPHELİ 9 KİŞİDEN 7’Sİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonlarda 9 şüpheliden 7’si yakalandı. İki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı anlaşıldı. MİT, Aralık 2022’de MOSSAD’ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı.