Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Metin Uca Öldü Mü? Metin Uca Kimdir?

Metin Uca hayatını kayıp

Metin Uca hayatını kayıp mı etti? Metin Uca kimdir? Metin Uca neden hayatını kaybetti? Metin Uca’nın hastalığı neydi? işte detaylar…

Ünlü televizyon programcısı ve sunucusu Metin Uca tedavi gördüğü Kocaeli’nin Dilovası  ilçesinde bulunan Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kayıp etti.

METİN UCA NEDEN ÖLDÜ?

62 yaşındaki başarılı televizyon yayımcısı Metin Uca, dün gece tedavi gördüğü Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Metin Uca geçtiğimiz gün Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken fenalaşarak kaza yapmış, kaldırıldığı hastanede şah damarının tıkalı olduğu anlaşılınca acilen ameliyata alınmıştı. Ameliyat sonrasında durumu iyi giden Uca taburcu edilmiş, yeniden fenalaşınca apar topar hastaneye kaldırılarak ameliyata alınmıştı. Başarılı sunucu entübe edildikten saatler sonra hayatını kaybetti.

METİN UCA KİMDİR?

Yazar, sunucu, ses sanatçısı Metin Uca, 17 Ekim 1961 yaşında İstanbul’da doğdu. Babası Hakkarili, annesi Söğüt Bileciklidir. Kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca 1987 yılında Anadolu Ajansı sınavını kazanarak muhabirliğe başladı.

1989 yılında TRT’ye geçen Uca, daha sonra Show TV, Kanal D, ATV ve Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik ve programcılık yaptı.

Ayrıca CHP içinde etkin bir siyasetle uğraştı. 1999 yılında “Günaydın Türkiye” adlı sabah haberi programı ve 2002 yılında Star TV’de yayımlanmaya başlayan “Passaparola” adlı yarışmayla tanındı.

Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan Uca, 2004 yılından bu yana bir kitap üzerinde çalışıyordu.

2010-11 yılları arasında Star TV’de yayınlanan Passaparola adlı programın sunuculuğunu yaptı. Yarışma 9 yıl yayımlandı ve 740 bölüm sürdü.

3 Şubat 2022 tarihinde, İstanbul havalimanında “halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” suçundan gözaltına alındı.

METİN UCA’NIN ESERLERİ

  • Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim, 2004, Epsilon Yayınları
  • Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir hocam?, 2006, Epsilon Yayınları
  • Tüh, 2007, Doğa Kitap