Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Merih Demiral Hakkında Dışişleri Bakanlığından Açıklama

Dışişleri Bakanlığı’ndan A Milli futbolcu Merih Demiral’a karşı UEFA tarafından açılan soruşturma hakkında bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan A Milli

Türkiye-Avusturya arasında dün gece oynanan maçta milli futbolcu Merih Demiral’ın sevinç kutlamasına yönelik tepkilere dair, “Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseye hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz”. ifadesini kullandı.

Bakanlık konuya dair yapılan açıklamada, “2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında A Milli Futbol Takımımız ile Avusturya A Milli Futbol Takımı arasında dün oynanan karşılaşmanın sonrasında UEFA tarafından milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açılması kabul edilemez.

Her bozkurt işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanmışken ve bozkurt işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizzat kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir. Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz.”  ifadesine yer verildi.

NE OLDU ?

UEFA, A Milli Futbol Takımının 2024 Avrupa Şampiyonasında son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 yendiği maçta ” uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla” Merih Demiral ile ilgili soruşturma açmıştı.