Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manisa’da Orman Yangını Üçüncü Gününde: 2 Mahalle Tahliye Edildi

Manisa’nın Gördes ilçesinde iki

Manisa’nın Gördes ilçesinde iki farklı bölgede meydana gelen yangına müdahale üçüncü gününe girdi. İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan yangını da söndürme çalışmaları devam ediyor. Çeşme’de de  orman dışı alan çıkan yangına müdahale devam ediyor.

Manisa’nın Gördes ilçesinde iki farklı bölgede devam eden orman yangınlarına ekipler havadan ve karadan müdahale etmeye devam ediyor. Meydana gelen yangından dolayı iki mahalle tahliye dildi.

Gördes ilçesine bağlı Boyalı Mahallesi’nde bulunan ormanda, önceki gün saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 2 uçak, 3 helikopter, 8 arazöz, 2 su ikmal aracı, 1 dozer ve 1 yer ekibi sevk edildi. Yangına müdaha edilirken, saat 17.30 sıralarında aynı bölgede başka bir yangın daha çıktı. Bölgede bulunan ekiplere takviye yapıldı, uçak sayısı 5’e, helikopter sayısı 13’e çıkarıldı. Alevlere karadan da 45 arazöz, 15 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahele edildi. Havanın kararmasıyla yangına dün sabah saatlerine kadar gece görüşlü helikopter ile müdahaleye devam edildi.

2 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Kaşıkçı mahallesi’nde tarım arazilerinde çıkan yangın kontrol altına alınıp söndürülürken, Boyalı ve Kayacık mahallelerindeki orman yangınları ise devam etti. Ayrıca tedbir amaçlı 20 hanelik Karayakup Mahallesi’ndeki birçok evin zarar gördüğü, mahallede ise hasar tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Gece boyunca, gece görüşlü helikopterler ile müdahale edilen yangın 3’üncü gününe girdi. Ekiplerin yangına müdahaleleri devam ediyor.